Op bezoek bij Cooler Master (Europe HQ dit keer ;) )

Door Foritain op dinsdag 9 december 2014 23:59 - Reacties (27)
Categorie: -, Views: 5.991

Zat er aan te komen he ;) Zeker na mijn bezoekje aan het Cooler Master kantoor in Belgrado was het onvermijdelijk dat ik een keer af zou reizen naar de uithoek van Nederland die Eindhoven heet (Ik woon in Den Haag, dus alles ten oosten van Utrecht is een uithoek). Daar heeft Cooler Master namelijk hun Europese Hoofdkantoor zitten, en dat is voor een beetje fanatieke tech-loving-flapperd als mijzelf natuurlijk iets wat je graag een keer hoopt te zien. Een aardig eindje rijden dus, maar zo zie ik weer eens een andere polder, en de overtuiging was er ook zeker dat het de moeite waard zou zijn.

In een eerder blogje schreef ik iets over de heerlijke organisatie bij het Oostenrijkse Noctua, en het tegenovergestelde: de totale aversie van wat voor soort van planning dan ook bij de Balkan medewerkers van Cooler Master. De Nederlandse organisatie zat er een beetje tussen in: “We gaan er gewoon een leuke dag van maken!” als uiting van Brabantse gemoedelijkheid (Accent mag je zelf invullen), maar het Hollandse kwam stiekem toch ook even boven waaaant enige vorm van planning zou misschien toch wel een klein beetje handig zijn, etcetera.

Een beetje plannen dus. Een gesprek met de product manager over het nieuwe CM Storm NovaTouch TKL toetsenbord werd ingepland, iets waar ik overigens erg benieuwd naar was want deze switches kan je niet zo maar even in een winkel testen. En als liefhebber van reviews (lezen en schrijven) zou ik ook nog eens wat kunnen leren die dag: Of ik het leuk zou vinden van hun Power Supply PM een introductie te krijgen wat er nou allemaal komt kijken bij het ontwikkelen en het testen van voedingen. Daar zei ik uiteraard geen nee tegen.

Bij een blogje over een bezoek wil ik mij niet te veel gaan richten op het kantoor. Jawel dames en heren, bij Cooler Master werken echt uiterst sympathieke mensen, en hun gloednieuwe kantoor ziet er helemaal top uit. Grote open werkvloer, een hoop leuke spullen die hier en daar rondslingeren, en er werd zelfs fanatiek gegamed op kantoor met de opmerking “da’s research he” uiteraard aangevuld met een stevige knipoog. Goed, het was tenslotte een vrijdag dus dat ging er bij mij wel in.

Toen we de rondleiding begonnen leek het heel even extra gezellig te worden, want twee leuke en gezellig klinkende dames liepen op dat moment het kantoor binnen. “Hallo, wij liepen hier toevallig langs en wij zagen dit grote gebouw en wij vroegen ons af wat dit bedrijf doet want wij bla die bla giegel giegel etcetera” (Mijn attention-span is niet zo gek groot). Nu weet ik niet of ik zo’n wantrouwige knuppel ben dat ik niet in “toevallig” geloof, maar mijn tour-guide gaf in elk geval een korte samenvatting van wat Cooler Master doet aan de twee spontane binnenwandelaars. Handig, want zo wist ik ook weer dat ik bij een componenten fabrikant op bezoek was. Eerst was de reactie nog “Ohhhh interessant!” (uhhuh..), maar toen de dames direct van onderwerp veranderden en gingen vertellen dat ze heel toevallig hun eigen uitzendbureautje waren begonnen en toevallig ook nog even een kaartje uit wilde delen en een nog toevalliger een klein cadeautje af wilden geven aan de persoon verantwoordelijk voor recruitment werd het wel een klein beetje doorzichtig (tot zo ver dat het niet al was, gezien de locatie van het kantoor waar toch niet heel veel 'toevallig' publiek rond loopt). Wat rollende ogen en een facepalm later vervolgden wij in elk geval de tour.

Tja. Mooi gebouw, leuk, etcetera etcetera. Persoonlijk heb ik erg kunnen genieten van de stellingkasten waar –alle- Cooler Master behuizingen ooit stonden uitgestald, was tevens een goede kennis-quiz voor mij. Wel erg interessant om even te delen vond ik de Game-Room, waar in de lunchpauze ook even stevig geknokt werd en een mannetje of 6 aan het LoL’en waren. Op de Cooler Master facebook page zag ik onlangs een actie voorbij komen waar je kans kan maken om daar een keer tegen de CM crew te gamen, dus als je dat interessant vindt, sla je slag!

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/301.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/302.JPG

Liever zoek ik een beetje een andere insteek dan alleen maar een gebouwtje bekijken, en in dit geval wil ik vooral het product-testen met jullie delen (het blijft een tweakblog he). Nu zal het resultaat van het gesprek met de CM Storm PM sommigen al opgevallen zijn, want ik kreeg de kans om nog voor de officiële release lekker aan de slag te gaan met hun nieuwe NovaTouch toetsenbord (“Hybrid Capacitive” switches, Topre-based, dus echt wel even iets unieks in Nederland) waar een week of twee later een reviewtje uit voort kwam. Echt een heerlijk ding om op te tikken, da’s één ding dat zeker is, en zeker de moeite waard om eens te testen als de gelegenheid zich voor doet.

http://www.techtesters.eu/pic/CMNOVATOUCH/301.JPG

Uiteraard voelde ik mij ook zeker even zeer gevleid dat ik die gelegenheid kreeg om met zo’n chic toetsenbord aan de slag te gaan, maar het duurde niet lang voordat ik mij een heuse onderbetaalde Aziatische sweatshop medewerker voelde bij het PSU testen.. dat was toch even hele andere koek.

Als Europees HQ wordt er aardig wat getest daar op kantoor, en dat apparatuur om voedingen testen niet goedkoop is had ik wel begrepen, maar dat er voor ca 50.000 euro aan apparatuur lag in die ruimte moest ik toch een beetje van schrikken. Dan is het opeens niet gek dat er slechts een handje vol mensen/websites zijn die een echt volwaardige voeding review kunnen maken; deze hardware is wel erg serieus, maar om een beetje goede test te doen zal je wel boven de 5000 euro uitkomen vermoed ik. Uiteraard is het indrukwekkend wanneer je “jouw testplekje voor vanmiddag” ziet, zeker wanneer je eigenlijk geen idee hebt wat het allemaal is. Laten ik het duidelijk maken: Ik hou van componenten, maar ik kom zeker niet uit de elektra-hoek, dus het was even goed opletten geblazen.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/303.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/304.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/305.JPG

Even dacht ik wat apparatuur te herkennen uit mijn ziekenhuis bezoekjes, maar kennelijk was dit toch iets anders.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/306.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/307.JPG

Na stevig overleggen over de verschillende Cooler Master voedingen in het assortiment, en welke interessant zijn om eens aan de tand te voelen, hadden we besloten met de V750 te beginnen. Een mooie semi-modulaire gold-rated voeding, met toch een redelijk scherpe prijs, en vooral ook leuk voor mij: lekker populair binnen de Nederlandse tech communities.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/308.JPG

Ik moet toegeven, de helft van de uitleg ging ene oor in, andere oor uit, maar gelukkig was de Duitse leermeister geduldig en behulpzaam. Een gebrek aan interesse van mijn kant was dat zeker niet overigens, maar dit is echt serieuze materie die je niet ‘eventjes’ leert. Deze foto geeft denk ik een duidelijk beeld, want volgens mij stond deze uitdrukking de gehele middag vast op mijn gezicht.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/309.JPG

Maar goed, enkele blikjes CM Storm Energy drank naar binnen werken en ik was er klaar voor!

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/310.JPG

Lekker testen: van de snelheden van de ventilator, de voltages, de efficiëntie, de hold-up time, de ripple en noise en al die mooie termen die je vaak ziet bij uitgebreide voedingsreviews maar waar je zelf eigenlijk nooit met je snufferd boven op zit. Uiteraard was ik zeker niet de eerste bezoeker, dus er was al een mooi protocol voor testdata van mensen zoals ik. Alle data konden keurig in een mooi opgemaakt spreadsheet worden opgenomen om er op een later tijdstip een ‘echte’ voedingsreview van te maken. Met de smaak te pakken uiteraard benieuwd hoe de goedkopere Cooler Master B-serie voedingen presteerden, die overigens ook opvallend goed uit de test kwam en waar ik zeker ook van hoop een keer een reviewtje te kunnen maken.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/311.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/312.JPG

Voor de kritische medemens die zich af vragen of het wel helemaal jofel is met de gekozen producten: Hier werden gewoon retail samples uit de doos getrokken en opengemaakt, dus geen mooie cherry-picked modellen. Tevens kreeg ik vooraf de vraag of ik zelf bepaalde voedingen wilde testen van andere merken, en dat ik welkom was ze allemaal mee te nemen. Nu kost een voeding testen veel tijd dus heb ik het uiteindelijk bij drie voedingen gehouden voordat ik van een informatie-overload van mijn stoel af viel, maar gelukkig heb ik wel mijn eigen SilverStone 450W SFX voeding aan de tand kunnen voelen. Ook daar over hopelijk binnenkort meer.

Overigens is vooral het testen bij kortsluitingen een zeer profi-business: Tang er in, hoppa! Zit een grote rode “STOP” knop op de muur daar overigens, voor het geval dat. Heb mij laten vertellen dat ze alle elektra voor die PSU ruimte los van de rest van het kantoor hebben ingericht. Kennelijk zorgden de PSU-activiteiten in het verleden nog wel eens tot een volledige blackout van het oude kantoor... wordt vast gewaardeerd bij je collega’s. Meteen een goed moment om even na te denken of jij je backups goed hebt geregeld nietwaar?

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/313.JPG

Na de voedingen ook nog even tijd gevonden over koelers te praten, zeker na de voedingen was dat echt even ontspannen. Praten over de nieuwe pomp in de nieuwe generatie waterkoelers bijvoorbeeld, en uiteraard goed luisteren of dat ding echt zo stil is als dat ze beloven. Sympathiek dat ik mag komen kijken, maar ik blijf bij “eerst zien, dan geloven!” of in dit geval “eerst horen”. Ook over ontwerpen van luchtkoelers en ventilatoren kunnen praten, en zelfs wat nieuwe ideeën in het echt kunnen zien in de vorm van pre-productie modellen. Uiteraard mag niet alles in beeld, dus even een beetje interessantdoenerij van mijn kant met mijn mad photshop skillz. Vraag mij niet waarom er toiletpapier ligt, een heeeele ijverige werknemer die niet van zijn werkplek af wilt wellicht? ;)

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/314.JPG

Vol met nieuwe informatie, en toch een klein beetje moe van al die PSU-getalletjes ging ik vooral met een voldaan gevoel terug naar huis. Een goede twee uur in de vrijdag avond spits weliswaar, maar ik had het er heel graag voor over. Weer wat nuttige dingen geleerd, en gewoon een leuke dag gehad. Hopelijk binnenkort wat serieuze PSU user-reviewtjes! Mijn dank aan de heren bij CM voor de top dag!


Zoals beloofd altijd een food-afsluiter. Dit keer een hapje om een beetje in de kerst / oud en nieuw sfeer te komen: Mini oliebollekes! (Op yoghurt basis, errggg smakelijk) maar omdat vrouwtjes een beetje aan de gezondheid van hun mannekes moeten denken aangevuld met wat fruit ;)

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/9/315.jpg

En dan nog een beetje self-spam: Ik ben weer hard bezig geweest om wat product reviewtjes te maken de laatste tijd. Je kunt ze allemaal hier vinden als je nog wat leesvoer kunt gebruiken tijdens de donkere avondjes.

Volgende: Servicemedewerkers en bezorgers, het zijn ook gewoon mensen. 12-'14 Servicemedewerkers en bezorgers, het zijn ook gewoon mensen.
Volgende: Hallo China! Deel 2. 11-'14 Hallo China! Deel 2.

Reacties


Door Tweakers user Frozen, woensdag 10 december 2014 00:30

Nominatie. Dit is de nieuwe blog van de maand. Van "ziekenhuisapparatuur lookalikes", tot kleine oliebolletjes. Prachtig! :D

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 december 2014 01:16]


Door Tweakers user Karmos, woensdag 10 december 2014 06:01

Top blogje weer, nu weten we ook hoe de grote foritain er in real life uitziet ;)

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 december 2014 06:02]


Door Tweakers user -RetroX-, woensdag 10 december 2014 07:51

Driewerf chapeau!!

Door Tweakers user Foritain, woensdag 10 december 2014 08:29

@Frozen , dank! :D Altijd leuk als het bevalt natuurlijk!

@Karmos , Normaliter kijk ik niet zo heel verward... volgens mij... ;)

@-RetroX- , Driemaal dank :D

Door Tweakers user Kiswum, woensdag 10 december 2014 08:39

Welkom in mijn stad!
Tot afgelopen zaterdag, wist ik niet eens dat Coolermaster hier een kantoor had.
Het zal vast wel als een eer hebben gevoelt dat je werd uitgenodigd bij CM?

p.s. ik hoop niet dat je te lang hebt moeten rijden. Via de A2 is namelijk niet zo prettig (vroeger door de wegwerkzaamheden en tegenwoordig vanwege de 100km/u limieten + trajectcontrolles). Als ik Denhaag bezoek rijd ik alleen nog maar via Rotterdam (zondag heb ik bijvoorbeeld Madurodam bezocht in de regen :( ).

Door Tweakers user Foritain, woensdag 10 december 2014 08:44

Madurodam in de regen.... ugh.

Of beter: regen.. ugh. Echt uitjes-weer is het helaas niet meer.

Op de heenweg Rotterdam-Breda-nogwatdorpjesonderweg-Eindhoven. Dat ging bijzonder snel. Terugweg stond dat vast, dus A2-A12, wat op zich prima zou zijn als iemand niet had besloten een beetje te bumperkleven o.i.d en een mooie file had veroorzaakt.

Mijn pakketje van DX met een auto-video systeem is verloren geraakt, ik wacht nu op een nieuwe oplossing, want met dat beeldmateriaal zou ik nog wat leuke blogjes kunnen vullen...

Maar inderdaad, een hele eer :D Dit zijn natuurlijk hele leuke uitjes, die ook nog eens goed te doen zijn als het slecht weer is!

[Reactie gewijzigd op woensdag 10 december 2014 08:46]


Door Tweakers user Kiswum, woensdag 10 december 2014 08:55

Onze jongen van bijna 3 vond de regen niet zo heel erg. Zijn vriendinnetje van 3 vond het ook niet erg dat het regende ;)

Maar voor ons, de ouders, was het niet heel erg fijn. Ondanks dat hebben we ons wel goed vermaakt en hebben we er tevens een leuke foto eraan over gehouden. Leuk voor later als ze nog elkaar nog steeds lief vinden :)

Door Tweakers user redbullet, woensdag 10 december 2014 09:14

sjonge jonge jonge jonge mag je een keer in het mooie Brabant komen vindt je het meteen een uithoek :+ :P

Door Tweakers user Foritain, woensdag 10 december 2014 09:15

Dat zijn de leukere foto's later inderdaad :D Madurodam is aardig op de schop gegaan overigens vorig jaar (of het jaar ervoor?), ben er sindsdien niet meer geweest.. wel leuk? Kleine hier is 20 maandjes dus nog een beetje te jong, gaat gewoon overal op klimmen en aan zitten vermoed ik ;)

Door Tweakers user Mathijs14, woensdag 10 december 2014 11:05

Ik gok dat die WC-rol er ligt om de koelpasta van de koelers/cpu af te vegen na een test ;)

Verder erg vet om een korte rondleiding hier te kunnen zien. Zag er laatst ook al 1 uit China voorbij komen van een andere Tweaker.

Door Tweakers user Schlumpie, woensdag 10 december 2014 11:22

Tang er in, wauw. :Y)

Erg leuk dat je bij allerlei bedrijven op bezoek gaat!

Door Tweakers user Vicros, woensdag 10 december 2014 12:20

Ik neem aan dat ze het toiletpapier gebruiken om de CPU koelers met alcohol schoon te maken.

Misschien een tip , als je ooit in de buurt ben van Hoofddorp kan je contact opnemen met APC-Schneider. Daar zijn ze gewend om rondleidingen te doen met uitleg over hun nieuwe gebouw (op 1 na zuinigste van Nederland) en een deel van de geschiedenis, en natuurlijk nieuwe/onbekende (voor de gewone man) producten.

Door Tweakers user Crotchy, woensdag 10 december 2014 16:03

Oh neeh, weer zo'n foto! Krijg er altijd zo'n honger van... :Y)

Voor de rest, erg interessante blogpost! Ben zelf een groot fan van coolermaster (En ook de CM Storm producten).

Door Tweakers user pclinde, woensdag 10 december 2014 18:05

Leuk blog. Oliebolletjes op yoghurtbasis, dat klinkt erg interessant en smakelijk!

Door Tweakers user Kaalus, woensdag 10 december 2014 18:16

Nice! Dacht eerst wat moet zo'n bedrijf nou met Action tangen, gezien de voor de rest zeer professionele apparatuur. De foto met de kortsluiting test maakte het meteen duidelijk! xD

Door Tweakers user Foritain, woensdag 10 december 2014 18:56

@redbullet ;) Wel lekkere broodjes overigens...

@mathijs55 , partypooper :'(

@schlumpie , big-bada-boom :D Nee helaas, tis amper een 'tik'. En zeker! :D

@Vicros , nog een partypooper :D Vandaag nog een UPSje van hun gekocht, leuke tip overigens want dat lijkt mij zeker interessant om eens te zien!

@Crotchy , is ook niet goed om de "food-folder" te bekijken na middennacht, krijg je spontaan de munchies van... Enne, CM/CM Storm heeft wat leuk spul er tussen zitten inderdaad :D

@pclinde , oh yes. Moet dame nog aanmoedigen dat recept van de pizza-pie op te schrijven, zou eigenlijk standaard moeten zijn bij elk plaatje ;)

@AktiveHate , dat ding lijkt inderdaad 1 doel te hebben :D Er zit ook een functie in die apparatuur om een kortsluiting te testen, maar kennelijk is dit makkelijker :D

Door Tweakers user melek-taus, donderdag 11 december 2014 09:16

Geweldig blogje inderdaad, mag graag dit soort blogjes lezen. Denk dat het wel geweldig is om het achter de schermen te zien. In de middag pauze LOL spelen, man wat moet je toch een goede baan hebben dan.
Ben benieuwd naar het super geheime prototype en wc pappier is toch het allerbelangrijkste op de werkplek. Het is bijna dagelijks dat ik men koffie van men bureau mag afvegen. Dus ook hier een rol WC papier.

Door Tweakers user donny007, donderdag 11 december 2014 09:56

Ik kijk iedere dag tegen dat pand aan en dacht altijd dat het alleen een distributiecentrum was. Zo te zien wordt er ook flink getest en ontwikkeld :P. Leuk om te zien wat er een paar deuren verder zich allemaal afspeelt.

[Reactie gewijzigd op donderdag 11 december 2014 09:58]


Door Tweakers user Kiswum, donderdag 11 december 2014 12:00

@Donny007, Dat kunnen volgens mij 2 bedrijven zijn. 1 van mijn eerste werkgevers waarbij ik pc's in elkaar zette rond het jaar 2000 of een campingwinkel ;)

Door Tweakers user Foritain, donderdag 11 december 2014 12:13

@melek-taus , klinkt niet als een slechte dagindeling he? :D Kan mij voorstellen dat het inderdaad best leuk werken is daar.

Prototype heb ik helaas verder ook geen details van, anders dan dat die niet op de foto mocht . Geen idee hoe/wat/wanneer ze met iets nieuws komen. Ik hoop stiekem nog altijd een keer op een build met een V8 GTS voor de looks :D

@donny007 , wordt inderdaad aardig gewerkt daar. Weet niet precies hoe veel mensen, maar toch enkele tientallen op de werkvloer, en dat was op een vrijdag middag. Zit overigens ook een deel distributie aan vast, maar ja, om nou grote stellingen te tonen, is niet anders dan elk warehouse.

@Kiswum , paradigit zit daar meen ik? Hm.. idee: samenwerken en een camping-tent review/blog starten? Wel uhm.. "gezellig". Alleen dat weer he..

Door Tweakers user Zethiel, donderdag 11 december 2014 15:11

Leuk blog, mag je dat prototype tzt ook nog testen ? :p

Door Tweakers user radium6969, donderdag 11 december 2014 15:52

Ben benieuwd wat het prototype is.
De Z600 op de foto heb ik hier, echt een top ding. :)

Door Tweakers user -The_Mask-, donderdag 11 december 2014 23:34

Met de smaak te pakken uiteraard benieuwd hoe de goedkopere Cooler Master B-serie voedingen presteerden, die overigens ook opvallend goed uit de test kwam en waar ik zeker ook van hoop een keer een reviewtje te kunnen maken.
Onder het mom van "wij van WC-eend"? :D

Door Tweakers user Foritain, vrijdag 12 december 2014 01:04

@Zethiel , geen idee hoe/wat/wanneer, misschien is het maar een proefballonnetje? :D Geen idee.

@radium6969 , nooit gehad dat kruis-ding, wel opvallend in elk geval.

@-The_Mask- , de opmerking "opvallend goed uit de test" is mijn bewoording he ;) Vind het leuk dat ik mag komen kijken, maar ik blijf bij "eerst zien dan geloven". Juist een B-serie is dan leuk om te zien, want dat de echte topmodellen het wel goed gaan doen komt niet als een verrassing en daar zijn ook veel reviews van te vinden.

Ik meen dat het het gebrek aan 110V ondersteuning is die hem uit sluit van 80+ cert, hij presteerde op alle vlakken keurig (Dat een V750 het goed doet weten we ook allemaal wel, maar de B700 zat er veel dichter bij in de buurt dan ik had verwacht). Spreadsheet niet bij mij hier, dus getallen komen tzt een keer als er een review van gaat komen. Had van een budget voeding hier en daar wat opmerkingen verwacht, maar die bleven tijdens het testen in elk geval uit, maar moet hem nog wel open trekken, en dan weet ik bij wie ik aan ga kloppen voor een spelletje "spot de componentjes" ;)

Door Tweakers user -The_Mask-, vrijdag 12 december 2014 14:40

Ligt er natuurlijk ook aan wat je precies gaat testen, als hij je alleen de dingen laat zien waar de voeding goed uitkomt dan kun je een goed vertekend beeld krijgen.

Zo was de review van Tweakers bij CM in hun lab vijf jaar terug ook een aanfluiting: reviews: Tien hoogwaardige voedingen getest De kritiek daarop was dan ook erg groot en naast dat het de eerste keer was, was het gelijk ook de laatste keer.

Is natuurlijk maar net wat je laat zien. Als je de (bekende) minpunten niet gaat laten zien kun je tot een hele andere conclusie komen.

Wat betreft 80PLUS, er is tegenwoordig ook een 230V EU test speciaal voor 230V only voedingen. De Cooler Master B-series is dan ook 80PLUS 230V EU gecertificeerd.
http://plugloadsolutions....sDetail.aspx?id=23&type=4

Door Tweakers user Foritain, vrijdag 12 december 2014 15:50

Uit mn hoofd eventjes: efficiency bij tal van %'s op zowel 230V als 110 (B-series niet want die kan dat dus niet aan, maar V750 en SST 450 Gfjkjsnogwatletters SFX wel), standby, inrush, kortsluiting, ripple/noise, holdup time.

Temperaturen weet ik niet meer uit mijn hoofd of dat onderdeel was, volgens mij niet. Geluidsmeten moet ik hier doen als ik er een review van ga maken gezien die apparatuur aardig herrie maakt.

Mis ik hier nog cruciale elementen? Zaken die niet te testen zijn, maar aan het binnenwerk afgekeken kunnen worden hoor ik ook graag, maar zoals ik zei was het sowieso al mijn intentie om voor een evt. review bij jou aan te kloppen over jouw mening over die elementen. Als je bekende minpunten met mij zou willen delen uiteraard graag.

Als je ander advies hebt of suggesties hebt, dan neem ik die heel graag mee als ik nog een keer de gelegenheid krijg wat voedingen te testen (zal voorlopig niet zijn vermoed ik), want mijn interesse is om 1) er meer over te leren 2) nuttige dingen te kunnen delen. Vooral punt 2 kan enkel groeien met hulp van mensen zoals jij die er tig meer verstand van hebben. Ik heb niet de illusie dat ik reviews als TPU/JG/etc van PSU's ga kunnen produceren, maar ik denk dat er best wat interesse is in meer en diepgaandere informatie op Nederlandse sites / in het Nederlands geschreven dan momenteel door gebruikers kan worden gegeven. Dat blijkt onder andere uit de reacties op jouw BeQuiet review.

Voor alle duidelijkheid: Ik heb zero interesse om een specifiek merk een veer in hun achterwerk te steken, en ik begrijp ook goed dat jij dat niet probeert te suggereren, maar wel dat iedereen (terecht) wel kritisch moet blijven, bijvoorbeeld over welke informatie je wel en niet toegespeeld krijgt. Dat is met voedingen wat lastiger te beoordelen als 'gebruiker' dan bij headsets, muizen, etc. Juist omdat een review ook feedback geeft aan de fabrikant over welke elementen ze moeten verbeteren, maar iemand als ik een fabrikant weinig kan vertellen als het op voedingen aan komt wat ze al niet weten (Anders dan "kabels te kort. Maar nogmaals: Ik wil betere reviews maken, als ik iets over het hoofd zie, of in dit geval vooraf kan zeggen of ik een bepaald onderdeel mee kan nemen, dan graag! :D

(Dezelfde alertheid is uiteraard nodig wanneer een grote site als T.net (of HWI) voedingen reviewt. Ik twijfel zelf in elk geval niet over de beste intenties van de testers bij T.net. Of het nu gaat over de oude testen bij CM, of dat Corsair hun apparatuur en trainingen geeft om de reviews mee te maken, wat de laatste update was als ik mij niet vergis? Het blijft lastig en uiteindelijk zal je iemand een keer moeten vertrouwen, ik ben er zelf iig van overtuigd dat de heren van CM die ik heb gesproken geen stiekeme bedoelingen hadden. Sterker nog: kritiek werd juist goed naar geluisterd. Ik ken nog wel een paar voorbeelden van Marketeers op bijv. Gamescom die alle kritiek goed begonnen te praten of het af doen met "ja dat is nu gefixt in de nieuwe batch" (terwijl het niet zo is), dan houdt een gesprek toch vlot op :D )

Door Tweakers user -The_Mask-, dinsdag 30 december 2014 01:09

Is sowieso lastig om op afstand te zien hoe en wat precies wordt getest, eigenlijk moet je er gewoon bij zijn want dan zie je veel meer en kun je eventuele fouten of verbeteringen ook direct zien.

Ik kan je wel van alles vertellen maar dat werkt denk ik niet echt.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)