Gamescom - Corsair

Door Foritain op zaterdag 15 augustus 2015 22:34 - Reacties (3)
Categorie: Gamescom 2015, Views: 2.131

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0054/001.png

Ook Corsair was aanwezig op Gamescom, echter vond onze ontmoeting ditmaal achter de schermen plaats. Best prettig als je inhoudelijk over hardware wilt kletsen, want op de beursvloer is dat funest voor zelfs de meest geoefende stem. Geloof mij maar, mijn vrouw heeft een uitstekend stemvolume, maar zelfs haar stem toonde na een paar dagen beurs-praten echt wat vermoeidheid (en wederom moet je mij geloven: Daar heeft ze zelden last van ;) ). De ontmoeting met Corsair was dan ook heerlijk ontspannen, en onder het genot van een espressotje konden wij lekker aan nieuwe hardware voelen. En nieuwe hardware was er genoeg, want er stonden tal van nieuwe producten.

We begonnen met nieuwe headsets. Niet heel onverwacht, want de Vengeance headsets van Corsair gingen inmiddels al een paar jaartjes mee. De naam Vengeance (bij headsets althans) maakt plaats voor “Void”, en deze headset komt in een draadloze-, USB-, en analoge variant. Het is Corsair, dus uiteraard zien we o.a. RGB LEDs, een tof design, etcetera. Omdat ik een ongelofelijke prutser ben met compact en smartphone camera’s (ik kan nog wel overweg met mijn DSLR) hou ik het bij deze even bij een stock foto, want die van mij leken stuk voor stuk nergens op. Ik moet zeggen: De gele variant is heel erg tof.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0058/301.png
Mocht je geel niets vinden, er komt ook een witte en zwarte variant.

De Scimitar is een nieuwe muis, waarbij de 12 duimknoppen direct duidelijk maken dat het om een MMO muis gaat (tenzij jij graag CS:GO of BF4 speelt met 12 duimknoppen?). Uiteraard ook met RGB LED verlichting in verschillende zones en een passend ‘gamey’ design. Opvallend is dat de duimknoppen (als blok) naar voren of achteren te schuiven zijn om naar je eigen hand correct af te stellen. Op mijn vraag hoe het zat met de stabiliteit hadden ze vlot antwoord: met een inbussleutel zet je het geheel vast, dus dat zat wel goed. Exact welke sensor het is was mij nog niet duidelijk, maar het betreft in elk geval een nieuw optisch model. Spannend, want zowel de Scimitar als de headsets komen de komende weken al op de markt.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0058/401.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0058/402.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0058/403.JPG


De klappers waren voor ons wel de toetsenborden. De ‘Strafe’ had ik in de Computex serie al getoond en deze is inmiddels ook verkrijgbaar, echter de luxere RGB Strafe met o.a. een polssteun was wel nieuw en maakte een toffe indruk. Nog mooier was echter de eerste ervaring met de nieuwe switch: Net als Corsair lange tijd de exclusieve rechten had op de Cherry MX switch met RGB LEDs kondigden ze op Gamescom ook een nieuwe exclusive aan: De Cherry MX Silent. Naast de normale strafe RGB komt dit toetsenbord ook in een silent uitvoering. Vooralsnog zijn enkel de lineaire switches in silent uitvoering te krijgen (rood en zwart), maar de indrukken waren zeer positief. Duidelijk Cherry, maar als je de knop tot de bodem drukt hoor je spontaan niet meer dat het een mechanisch toetsenbord is; ze zijn echt veel en veel stiller. Een hele mooie ontwikkeling, die ik binnenkort hoop uitvoerig te kunnen testen. Maar er is dus zeker hoop voor liefhebbers van mechanische bordjes die hun pronkstukjes thuis moeten (of thuis niet mogen gebruiken!) omdat ze te veel ‘bottomen’. Opvallend is dat de meerprijs ten opzichte van de normale variant slechts 10 Dollar is (150$ voor Strafe RGB, 160$ voor Strafe RGB Silent).

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0058/501.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0058/502.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0058/503.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0058/504.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0058/505.JPG

Oh, en nog iets met nieuwe software die tegenwoordig alle apparaten in één pakketje beheert in plaats van een pakket per product. Scheelt weer geneuzel met updates, en maakt het tevens mogelijk dat de RGB lichteffecten van al je Corsair randapparatuur samenwerken om je game prestaties tot het hoogste niveau te brengen. Grapje natuurlijk, maar het ziet er wel bizar goed uit tezamen, en dat is toch ook niet onbelangrijk!

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0058/601.JPG

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnaught
- Dying Light: The Following


Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- eSports + games
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Dudes in dresses!

Volgende: Gamescom - Casemods! 08-'15 Gamescom - Casemods!
Volgende: Gamescom - ROCCAT 08-'15 Gamescom - ROCCAT

Reacties


Door Tweakers user Jeroenneman, zondag 16 augustus 2015 09:20

Corsair gaat steeds meer de Razer kant op...

Veel uiterlijk vertoon, terwijl het eerst juist ingetogen en toch mooi was. Dat begon al met het lelijke nieuwe logo en dat zetten ze door met deze gele dingen.

Door Tweakers user stin00, zondag 16 augustus 2015 13:43

Ik vind die nieuwe Stafe toetsenborden maar niks.. Vooral het fond dat is gebruikt op alle toetsenbord, alsof ze vergeten zijn capslock uit te zetten. Erg schreeuwerig. Mijn Corsair K70 oogt toch een stuk strakker en mooier :)

Door Tweakers user Foritain, zondag 16 augustus 2015 13:49

Jeroenneman schreef op zondag 16 augustus 2015 @ 09:20:
Corsair gaat steeds meer de Razer kant op...

Veel uiterlijk vertoon, terwijl het eerst juist ingetogen en toch mooi was. Dat begon al met het lelijke nieuwe logo en dat zetten ze door met deze gele dingen.
Het nieuwe logo vind ik daarentegen juist weer goed. Zoiets als vroeger, maar dan net even opgefrist. Dat ze dat rare vorige ding weg hebben gedaan kan ik ook enkel toejuichen :D En gaming gear is denk ik wel zwaar smaak gebonden, ik vond dat geel juist weer wat hebben, en de gele variant van de headset eigenlijk het mooist. Gelukkig maar dat er geheel witte/zwarte komen vermoed ik, want niet iedereen zal dat denken :D
stin00 schreef op zondag 16 augustus 2015 @ 13:43:
Ik vind die nieuwe Stafe toetsenborden maar niks.. Vooral het fond dat is gebruikt op alle toetsenbord, alsof ze vergeten zijn capslock uit te zetten. Erg schreeuwerig. Mijn Corsair K70 oogt toch een stuk strakker en mooier :)
Nu je het zegt, lettertype was mij niet eens opgevallen als anders. Denk helemaal in trance van die nieuwe switches :D

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)