Gamescom - Dying Light - The Following

Door Foritain op vrijdag 21 augustus 2015 22:43 - Reacties (2)
Categorie: Gamescom 2015, Views: 2.131

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0054/001.png

Één van mijn absoluut favoriete games van het afgelopen jaar was “Dying Light”, een zombie / survival / parkour game waar ik echt uren van heb kunnen genieten. Hoewel er wel guns in de game zaten bracht ik de meeste tijd door met zelf geknutselde melee wapens, en was het soms erg spannend wanneer er weer een nieuwe, nog sterkere, zombie op mijn pad kwam. Daarbij was het parkour gedeelte heerlijk, lekker rennen, springen en klauteren om de grote stad zonder kleerscheuren door te komen, en de eerste keer dat ik in de nacht naar buiten ging, en ’s nachts zijn de lastigste zombies buiten te vinden, moest ik aardig zweten. Ken je Dying Light niet, maar ben je wel een survival / zombie / adventure game type? Check Dying Light zeker eens.

De dame was minstens even gek op de game, en toen wij op Gamescom tegen de (besloten) unit van Techland aanliepen waar “Dying Light – The Following” groot op de muur stond meende ik een kleine squeak van geluk te horen. Gelukkig hadden ze nog tijd om een afspraakje in te plannen, en zo konden wij een stukje van de nieuwe uitbreiding in co-op spelen. Helaas was het niet toegestaan foto's of screenshots te maken, maar de uitbreiding leek al een aardig eind onderweg.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0061/301.jpgIn de uitbreiding speel je wederom in de rol van Kyle Crane, maar ditmaals breng je je tijd door in de ‘outback’ van Harran, de stad uit het origineel, waarbij deze nieuwe map even groot is als de twee mapdelen uit het origineel tesamen. Uiteraard is ook dit deel van de wereld goed naar de … en is overleven geen eenvoudige taak. “The Following” leent zijn titel aan een mysterieuze en invloedrijke sekte die je moet zien te infiltreren en iets moet gaan ontrafelen; toegegeven, heel goed luisteren kan ik niet, zeker niet wanneer je inmiddels in super toffe gameplay zit. Techland had namelijk een leuke test opstelling, waar je met z’n tweetjes dus in co-op speelt, en de dev gelijktijdig in je hoofdtelefoon kan spreken en je eea over de wereld, het verhaal, en uiteraard de nieuwe gameplay elementen verteld.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0061/302.jpg

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0061/303.jpg

Waar Dying Light zich primair op de bebouwde kom leek te richten met vooral veel gebouwen, klimmen, en smalle straatjes, is de uitbreiding direct anders. Wij begonnen in de bergen, en eindigden in grote open stukken landbouwgebied waar je dus op andere kunsten moet vertrouwen dan enkel je parkour skills. Uiteraard brengt een uitbreiding meer missies, nieuwe skills, wapens (waaronder een hele vette crossbow), maar de grote toevoeging is je wagentje. Deze kan je in tal van manieren upgraden en je kan je driving skills net als je combat en survival skills in het origineel op veel manieren verbeteren en uitbreiden. Ik moet zeggen dat co-op met een buggy, oftewel met één driver en één gunner, een hele leuke ervaring is. Het blijft echter Dying Light, en geen Rambo film, dus onderschat de zombies zeker niet.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0061/304.jpg

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0061/305.jpg

Dying Light was al een topper waar je echt dagen zoet mee was, en het lijkt erop dat de uitbreiding dit feestje enkel nog zal verlengen. Ik heb er in ieder geval al zin in.

Overzicht Gamescom Blogs Stephan / Foritain:
- Gamescom Inleiding
- Retro- & family games
- Er is ook hardware! CaseKing Powerrr
- ROCCAT
- Corsair
- Casemods
- Dreadnought
- Dying Light: The Following
- Blizzard


Overzicht Gamescom Blogs Pim / pclinde:
- Gamescom 2015 – Een nieuwe ervaring
- Intel
- MSI
- Nintendo
- eSports + games
- Drakensang Online
- Gamescom Random
- Keulen City (beer included)

Overzicht Gamescom Blogs Herman / Kiswum
- De Beursvloer
- De Tweakers Express
- Dudes in dresses!

Volgende: Gamescom - Blizzard 08-'15 Gamescom - Blizzard
Volgende: Gamescom - Dreadnought 08-'15 Gamescom - Dreadnought

Reacties


Door Tweakers user Lamar89, zaterdag 22 augustus 2015 08:01

Mmh was een mooie game inderdaad. Heb hem om een vergeten reden nooit helemaal uitgespeeld. Vanavond na het werk maar weer even installeren en opnieuw beginnen.

Enig idee of coop echt aangeraden wordt voor de uitbreiding of dat het ook als sp goed te doen is?

Door Tweakers user Foritain, zaterdag 22 augustus 2015 09:19

Lamar89 schreef op zaterdag 22 augustus 2015 @ 08:01:
Mmh was een mooie game inderdaad. Heb hem om een vergeten reden nooit helemaal uitgespeeld. Vanavond na het werk maar weer even installeren en opnieuw beginnen.

Enig idee of coop echt aangeraden wordt voor de uitbreiding of dat het ook als sp goed te doen is?
Hele mooie game, als je een beetje side-quests doet dan ben je ook nog eens tientallen uren bezig, zo niet meer. Tot zover ik begreep is co-op volledig optioneel, maar kan je in co-op wel wat beter samenwerken dan in het origineel, waar je feitelijk gewoon volledig naast elkaar dezelfde dingen deed (was prima overigens).

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)