Gamescom 2016 part deux

Door Foritain op vrijdag 26 augustus 2016 11:44 - Reacties (12)
Categorie: Gamescom 2016, Views: 2.148

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/001.png

Gamescom is inmiddels weer voorbij, dus tijd om de foto’s op een rij te zetten en een beetje te lummelen over wat we dit jaar zijn tegen gekomen. We doen dat weer in een aantal behapbare blogjes, niet zoals bij Computex vorig jaar in tientallen, maar een handje vol. Een aantal hardware gerelateerd, één specifieke game die wij tegen kwamen en de aandacht trok (en laten we eerlijk zijn, alle grote games hebben al tig keer in de spotlight gestaan bij elke game/tech website), en als afsluiting nog een foto overzicht.

Twee jaar geleden stapten wij, mijn vrouw en ik, met veel plezier in de Tweakers Express (als je nog nooit bent gegaan, doen!), maar net als vorig jaar was het ook dit jaar een uitdaging om de afspraken en huis/babysitter af te stemmen rond die ene specifieke dag, en stapten wi dusj op de woensdag ochtend vroeg in de auto om op tijd in Keulen aan te komen. Iets te vroeg kennelijk, want de combinatie autobahn (Vroom :D) en een rustige tijd van het jaar bracht ons ruim een uur voor opening op de perfecte parkeerplek voor de deur. En ja, het feit dat woensdag de besloten business/press day is helpt zeker een handje, want dan kan je in alle rust van je kopje koffie genieten alvorens je de opvallend rustige hallen door wandelt. Tenminste als je net als wij daar vooral voor het handje vol hardware fabrikanten komt, en niet als doelstelling hebt –alle- games te testen; in de business area liepen de game reporters veelal nog op hoog tempo van A naar B. En ja, we zitten als ‘nieuwelingen’ soms nog wel een beetje te glimlachen om het ‘press’ label.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/100.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/101.jpg

In de consumenten-zone is het op de eerste dag dan ook vooral een overzicht van lege hallen, consoles of computers die direct te gebruiken zijn.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/102.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/103.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/104.jpg
Een leeg bankstel, in dit geval bij ROCCAT, zal je op de andere dagen niet aantreffen :D

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/105.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/106.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/107.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/108.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/109.jpg

En zoals we de afgelopen jaren hebben gezien: praktisch overal een VR feestje. Batman VR, Motorcycle VR, Rockclimbing VR, Freefall VR, al dan niet ondersteund met Playseats of andere aparte constructies, het houdt niet op. Een rustige speelsessie met Eve Valkyrie (Eve rules) was wel een herinnering hoe ver VR in de laatste jaren is gekomen, want de retail Oculus rift bevalt toch echt prima. Ook vrouwlief is inmiddels overtuigd dat er maar VR in huis moet komen, al ging het Eve’en haar wat beter af dan het F1 Racen. Stereotypes yey! :D In ander nieuws: grote knarren passen ook alle VR headsets!

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/111.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/112.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/113.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/114.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/115.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/116.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/117.jpg
In het midden zie we daar onze vriend Tenzin, je weet wel van FAT en die kick-ass casemods

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/118.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/102.png
We kregen ook de kans om alvast met de aankomende (Q4 2016) AOC VR headset te spelen. Die moet voor 399 euro de VR markt meer toegankelijk maken. Meer daarover in de volgende update!

Wel apart was de Syfy VR stand. Het lijkt wel alsof zij de ‘Urinal VR’ experience aanboden zo. Lijken mij toch wat praktische implicaties aan te zitten.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/119.jpg


Wat minder bevalt als die-hard PC gamers is het feit dat veel AAA titles enkel op console te spelen zijn, en niet op toetsenbord en muis. Titanfall 2 demo’tje? Super tof, ware het niet dat wij dus geen hond konden raken met die … *insert profanities here* . “Moet je maar meer oefenen!” nee, dat moet ik niet, in plaats daarvan een #pcmasterrace shirtje opgepikt, heel boos mijn vuist naar de stand gezwaaid, en ik zie het wel weer wanneer die game naar de PC komt.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/120.jpg
Grote lach, dus duidelijk pre-console game sessie :D

Sowieso kan je daar nooit lang boos blijven, want Gamescom = Duitsland en Duitsland = Bier. En als je om 4 uur opstaat dan is 10-11 uur in de ochtend best wel een goed excuus om happy hour in te lassen.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/121.jpg

Je komt vooral ook veel leuke mensen tegen. Veel gezellige mensen, vooral veel game/tech-enthousiaste mensen, maar af en toe ook wat vreemde figuren. Zo kwamen wij deze man ongeveer elk uur tegen. Geen idee wie het is, maar hij was wel gezellig. Hij had ook een interessant half uur lang betoog waarom de zogeheten moderne 'man bun' een acceptabele hairdo is.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/XXX.jpg
:>

Time flies when you’re having fun, en times flies extra snel op Gamescom. Ondanks onze pre 9am entry was de dag voorbij voordat we het door hadden. Een restaurantje en een super relaxte hotelkamer later zaten we aan ons ontbijt met 20 soorten ham, 20 soorten kaas, tig soorten broodjes en sapjes en een degelijke kop koffie (iets anders dan het gebruikelijke bruine water in kannen dat ze daar soms drinken). Veel heb je niet nodig, maar een beetje keuze is wel zo fijn. Vervolgens natuurlijk weer terug de hallen in om te concluderen dat voor het echte Gamescom gevoel de mensen toch onmisbaar zijn. Van knappe cosplay naar echt de meest absurde constructies …

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/123.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/125.jpg
Wifey for scale

… tot dan weer wat .. uh.. minder professionele outfits.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/126.jpg

Ach, ieder z’n ding, en laat iedereen vooral lekker doen wat ze leuk vinden. Of ik het aan zou raden in een complete outfit in een mega drukke hal te gaan lopen? Mwah, dit jaar was het met 25 graden buiten redelijk, vorig jaar was het 40 graden en gewoon nergens te harden. Uiteraard wel mega rijen voor de populairste zaken (veelal VR, of de grootste titels), maar op de consumenten dagen komen ook de andere delen van Gamescom echt tot leven, zoals de super gezellige ‘family’ area, waar je ook veel retro gaming terug vindt. Aan één kant zie ik jonge kinderen de games spelen waar ik mee op groeide (Off Road multiplayer!), en aan de andere kant mannen met grijs haar (of zonder haar) in pakken. Noem mij gerust sentimenteel, maar als iemand die het grootste deel van zijn leven aan tech en gaming te danken heeft doet het goed om zo veel verschillende mensen te zien genieten van ze games. Verder daar natuurlijk veel relaxen.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/130.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/131.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/132.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/133.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/134.jpg

We kwamen daar ook de officieel koelste kikker van Gamescom tegen: Zonnebil en een gitaartje, en chillen maar.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/135.jpg

Hoewel het plan was na een ochtendje de stad in te trekken was het 20:00 voordat we het door hadden, en was het weer tijd om naar huis te gaan. Weinig stad dus deze keer, maar dat doen we volgend jaar wel (riiiight? ;) ). Ik kan niets anders zeggen dan dat Gamescom voor het derde jaar op rij gewoon weer super gezellig was, dus aan onze vrienden en contacten daar: thanks! Organisatie daar is ook echt prima verlopen, geen vanzelfsprekendheid met die hoeveelheid mensen en de broodnodige extra beveiligingen, en eigenlijk het enige wat een beetje tegen viel was het eten binnen de hallen zelf (kwaliteit dan, prijzen zijn best ok) en het feit dat er minder booth babes waren dan ooit (in de CaseKing update gelukkig nog wel iets van billen te zien). Maar goed, beide zijn te overleven.

Komende updates highlighten we nog wat dingen die we erg interessant vinden, inclusief een groter foto overzicht met van alles en nogwat waarvan ik geen idee heb hoe ik het aan elkaar moet lullen. Check ook de updates van onze beste man Kiswum die er op de zaterdag was met de Tweakers express.

Overzicht Gamescom 2016 Blogs:
Pre-Gamescom
Gamescom 2016 Part Deux
AOC
Cooler Master
CaseKing
Logitech
Hellion
Extra Fotos
(Lijst nog niet definitief)

Meer foto's van Gamescom en andere hardware op onze Instagram.

"Kiswum does Koln" Blog overzicht:
- De beursvloer
- De Tweakers Express
- Hot dudes and more

Volgende: Gamescom 2016 - CaseKing 08-'16 Gamescom 2016 - CaseKing
Volgende: Gamescom 2016! :D 08-'16 Gamescom 2016! :D

Reacties


Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 26 augustus 2016 12:24

Wat minder bevalt als die-hard PC gamers is het feit dat veel AAA titles enkel op console te spelen zijn, en niet op toetsenbord en muis. Titanfall 2 demo’tje? Super tof, ware het niet dat wij dus geen hond konden raken met die … *insert profanities here* . “Moet je maar meer oefenen!” nee, dat moet ik niet, in plaats daarvan een #pcmasterrace shirtje opgepikt, heel boos mijn vuist naar de stand gezwaaid, en ik zie het wel weer wanneer die game naar de PC komt.

Dat zou met toch tegenvallen van een gamesconventie. Nog getwijfeld om dit jaar even op en neer te gaan om en kijkje te nemen, maar als ik games moet gaan spelen met een controller, dan had ik na 20 minuten weer buiten gestaan.

Vooral shooters, die wil je toch gewoon met een muis testen? 8)7

Door Tweakers user Foritain, vrijdag 26 augustus 2016 12:33

Jeroenneman schreef op vrijdag 26 augustus 2016 @ 12:24:
Vooral shooters, die wil je toch gewoon met een muis testen? 8)7
Kwestie van gewenning denk ik. Genoeg plekken waar je met een PC kan gamen hoor, maar de grote console titels die -ook- op PC komen zie je vaak enkel consoles bij liggen. Vermoed een stuk praktischer om een paar 100 consoles te regelen dat computers.

En anders is de retro zone er nog :D Voor dat uitstervende ras waar ik ook deel van uit maak.

Door Tweakers user Ample Energy, vrijdag 26 augustus 2016 15:21

Lucky basterd, dit is bijna té rustig :P Maar leuk om te zien allemaal.

En holy crap, rotsklimmen en parachutespringen in VR! Wordt tijd voor een mooie VR-hal ergens in Nederland!

""Kiswum does Koln" [...]
- Hot dudes and more"
O-) Hater :P

[Reactie gewijzigd op vrijdag 26 augustus 2016 15:22]


Door Tweakers user Nemm, vrijdag 26 augustus 2016 16:50

Leuk om je verhaal nu in een blog te lezen :) Benieuwd naar de rest van je verhalen en foto's :D

Door Tweakers user iceheart, vrijdag 26 augustus 2016 16:58

Klein detail: da's geen gitaar(tje), da's een mandoline ;)

Door Tweakers user Foritain, vrijdag 26 augustus 2016 18:33

Ample Energy schreef op vrijdag 26 augustus 2016 @ 15:21:
Lucky basterd, dit is bijna té rustig :P Maar leuk om te zien allemaal.

En holy crap, rotsklimmen en parachutespringen in VR! Wordt tijd voor een mooie VR-hal ergens in Nederland!

""Kiswum does Koln" [...]
- Hot dudes and more"
O-) Hater :P
Woensdag ochtend is echt relaxed inderdaad :D En vorig jaar was al VR madness, nu was het helemaal feest. Erg leuk te ervaren!

En mbt Kiswum. Toffe gozer dat, en hij kan wel tegen een grapje ;) Hij had mij deze voor mn verjaardag gegeven, echt te vet :D

https://www.instagram.com/p/BJXVjGGAf4G
Nemm schreef op vrijdag 26 augustus 2016 @ 16:50:
Leuk om je verhaal nu in een blog te lezen :) Benieuwd naar de rest van je verhalen en foto's :D
Cheers! Komt spoedig meer aan :D
iceheart schreef op vrijdag 26 augustus 2016 @ 16:58:
Klein detail: da's geen gitaar(tje), da's een mandoline ;)
Hah, dat had ik kunnen verwachten, Tweakers zijn altijd scherp op de details :D. Wist het eigenlijk wel, maar iets met 'in the flow' enzo :D

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 26 augustus 2016 19:01

Ample Energy schreef op vrijdag 26 augustus 2016 @ 15:21:
Lucky basterd, dit is bijna té rustig :P Maar leuk om te zien allemaal.

""Kiswum does Koln" [...]
- Hot dudes and more"
O-) Hater :P
Ik denk dat ik de volgende keer inderdaad op een pers dag moet gaan. Wat is het daar heerlijk rustig!

Koln or Cologne? ;) It's ok my friend.

Door Tweakers user Foritain, vrijdag 26 augustus 2016 19:07

Kiswum schreef op vrijdag 26 augustus 2016 @ 19:01:
[...]


Ik denk dat ik de volgende keer inderdaad op een pers dag moet gaan. Wat is het daar heerlijk rustig!

Koln or Cologne? ;) It's ok my friend.
Jij 'doet' het gewoon dubbelop zie ik :D

Door Tweakers user iceheart, zaterdag 27 augustus 2016 03:44

Foritain schreef op vrijdag 26 augustus 2016 @ 18:33:

[...]

Hah, dat had ik kunnen verwachten, Tweakers zijn altijd scherp op de details :D. Wist het eigenlijk wel, maar iets met 'in the flow' enzo :D
:+

...En neurotisch genoeg om ook de minder belangrijke details niet met rust te kunnen laten :+

Door Tweakers user VECTOR ®, zaterdag 27 augustus 2016 12:23

Toppertje wederom :)

Door Tweakers user Sanderp, zaterdag 27 augustus 2016 17:14

Wederom genoten van je blog!

Door Tweakers user Foritain, zaterdag 27 augustus 2016 22:09

iceheart schreef op zaterdag 27 augustus 2016 @ 03:44:
[...]


:+

...En neurotisch genoeg om ook de minder belangrijke details niet met rust te kunnen laten :+
'We' hebben zo onze trekjes he :D
Cheers heren :D

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)