Synology 2017, Jaarsbeurs Utrecht.

Door Foritain op donderdag 27 oktober 2016 15:22 - Reacties (17)
Categorie: Events (Overig), Views: 5.233

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/200.png

Vorige week waren wij aanwezig bij het jaarlijkse Synology event in de Jaarbeurs in Utrecht. Onze eerste keer, maar kennelijk een vaste gelegenheid voor Synology om hun plannen voor de komende tijd met het publiek te delen. Het begon voor ons met een prestentatie voor ik meen iets meer dan 20 man pers en freelancers waarbij wij een aantal mooie dingen voorgeschoteld kregen, zowel voor de consument, MKB, als het echte pro segment, uiteraard voorafgegaan door een stukje geschiedenis van Synology waarbij wij allemaal even “aww schattig” mochten glimlachen toen hun eerste consumenten NAS met 250GB voorbij kwam. In vergelijking, van de max 1800TB opslag in de Synology RS18016xs+ werden wij in elk geval een beetje stil.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/301.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/302.jpg

In eerste instantie was ik verbaasd over de afmetingen van de event hall voor ons bescheiden clubje, en stond ik al watertandend naar de ogenschijnlijk onuitputtelijke voorraad uitstekend bereidde hapjes en drankjes te gapen, echter bleek dat er ook een paar honderd man aanwezig waren vanuit de sales hoek. Letterlijk ‘man’ overigens, wat voor een aantal aanwezige bekenden ons dan weer een klein beetje jammer was ;). Gelukkig was het evenement erg strak voorbereid en uitgevoerd en leek niemand te verhongeren, en alles leek tot in de puntjes verzorgd. Kudos voor de organisatie, dat hebben wij wel eens anders gezien.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/303.jpg

Een breed scala aan nieuwe producten en oplossingen werd besproken, en een even breed aantal tech demo’s stonden uitgestald voor genodigden om er mee aan de slag te gaan. Één focuspunt was uiteraard de groei en toenemende betaalbaar- en betrouwbaarheid van flash storage en dat er meer Synology producten zullen komen die zich daar geheel op gaan focussen. Er werd niet heel diep ingegaan op specifieke nieuwe consumenten NASjes of wat ze voor ogen hebben voor de eventuele 217/417 volgend jaar, ik vermoed dat het gros van de lezers toch vooral die klasse producten hebben staan, al lijkt de introductie van Synology hun tweede router, de RT2600ac met o.a. MU-MIMO wel een interessante voor de thuisgebruiker. Deze moet later dit jaar op de markt komen, of wellicht begin volgend jaar voor ons West Europeaantjes. Voor consumenten stond er wel een opstelling met o.a. beveiligingscameras welke op je NAS kunnen functioneren, en de nieuwe Universal Search tool die ze introduceren voor alle devices om snel de eindeloos groeiende hoeveelheid data toegankelijk te houden oogde bijzonder interessant voor gebruikers op alle niveaus.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/305.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/306.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/307.jpg
Op m'n 33e nog altijd kind <3

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/308.jpg

Meer focus zagen we op producten die voor (ook kleinere) bedrijven interessant zijn, en daarmee natuurlijk ook een beetje in het prosumer segment vallen. Zo werd er uitgebreid gesproken over de nieuwe collaboratie tools, waarmee je binnen je Synology enviroment een totale office suite tot je beschikking hebt om binnen samen te werken met je collega’s of familie. Tekstverwerker, spreadsheet applicatie, presentatie tools, kalender en chat tools. Er werd uitgebreid gesproken over de features en uiteraard het feit dat je er met meerdere mensen tegelijk in kan werken, en het feit dat Microsoft Office bestanden uiteraard zonder problemen gebruikt kunnen worden. De uitstraling heeft een gigantisch hoog Google Apps gehalte, soms tot het verdachte aan toe, echter het feit dat het gros van de gebruikers veelal aan die uitstraling en indeling gewend zal zijn maakt de Synology apps juist direct begrijpelijk voor zowel ervaren als totaal-niet techie gebruikers. Plus natuurlijk het bijkomende voordeel dat je nu alle data in eigen hand hebt, en niet bij een Amerikaanse gigant in het datacenter hebt zitten ;)

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/309.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/310.jpg
De nieuwe office apps werden uitgebreid gedemo'd

Over datacenters gesproken overigens: dat is wel een markt die Synology in lijkt te stappen met hun nieuwe Cloud2 of C2 opslag service. Veel details of details over prijzen werden niet bekend gemaakt, al zouden deze ‘scherp’ moeten zijn. Uiteraard werd er ook gesproken over het feit dat er client-side encryptietools zijn om ook voor hun optionele cloud oplossingen de privacy vragen weg te kunnen nemen.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/311.jpg

Verder was er veel enterprise aandacht, met o.a. een leuke demo wat betreft ‘uninterrupted service’ waarbij een server er mid-copy uit kan vallen zonder dat je daar als gebruiker maar iets van merkt. Niet het nieuwste wiel natuurlijk, maar desondanks interessant om te zien. Ook de nieuwe high-end 3U Synology RS4017xs+ is iets wat we niet snel in kleine omgevingen terug zullen zien.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/312.jpg

Ook nog even zitten gapen naar de Seagate 10TB HDD, zowel Seagate als Kingston hadden wat uitgepakt als opslag-partners-in-crime. Even dacht ik dat Kingston de markt van de HDD’s in zou stappen, maar dat geval bleek uiteindelijk een behuizing om een SSD in te plaatsen. En uiteraard wat lekkere chocolaatjes meegepikt op weg naar huis. Bij deze meteen een kudos ook niet alleen voor Synology en de organisatie van het event, maar ook voor de mensen die hard hun best hebben gedaan iedereen daar uitstekend te verzorgen. Ze weten in ieder geval hoe ze een paar honderd IT’ers goed gehumeurd kunnen houden!

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/313.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/313-2.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/314.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0080/315.jpg

Onderweg naar huis nog even nabesproken met de chef des huizes. Zelfs als mensen uit het ‘oude’ wereldje (Synology en hun NAS systemen zijn natuurlijk pas van deze eeuw), en tegenwoordig nog altijd fanatieke zelfbouwers, stiekem toch best wel onder de indruk van hoe het OS van Synology de laatste jaren in elkaar zit. En laten we niet vergeten hoe onnodig vaak mensen nog met hun data zitten te klungen. Misschien toch maar eens review voer van maken.

Volgende: Alles..  mwah.. veel over muizen! pt 1: Gripstijlen 12-'16 Alles.. mwah.. veel over muizen! pt 1: Gripstijlen
Volgende: Firstlook 2016 Terugblik 10-'16 Firstlook 2016 Terugblik

Reacties


Door Tweakers user Ibidem, donderdag 27 oktober 2016 16:39

Ach wat leuk, ik zie mijzelf ook zitten in die mensen massa.

P.s., mocht je een review exemplaar zoeken? DM mij maar, kan wel e.a. voor je in werking zetten.

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 oktober 2016 16:40]


Door Tweakers user Foritain, donderdag 27 oktober 2016 19:57

Ibidem schreef op donderdag 27 oktober 2016 @ 16:39:
Ach wat leuk, ik zie mijzelf ook zitten in die mensen massa.

P.s., mocht je een review exemplaar zoeken? DM mij maar, kan wel e.a. voor je in werking zetten.
Wat vond jij ervan? :) En uit interesse natuurlijk; was er iets specifieks waar je naar uit keek / je ogen op richt?

Wat review mogelijkheden betreft, dank je voor de aanbieding en ik zal het onthouden. Echter lijkt dat wel goed te gaan komen :)

Door Tweakers user Karloe, donderdag 27 oktober 2016 21:16

Goed verhaal.
Onderweg <snip> nabesproken met de chef des huizes.
Hmm, of de "chef" daar zo blij mee zal zijn...

Het is minimaal "Prinses", en gezien de foto's in de reviews en blogs is dat nog te laag ingeschaald. (Ja, ik weet dat die foto's ook de maag bespelen...)

Door Tweakers user Foritain, donderdag 27 oktober 2016 21:47

Karloe schreef op donderdag 27 oktober 2016 @ 21:16:
Goed verhaal.


[...]

Hmm, of de "chef" daar zo blij mee zal zijn...

Het is minimaal "Prinses", en gezien de foto's in de reviews en blogs is dat nog te laag ingeschaald. (Ja, ik weet dat die foto's ook de maag bespelen...)
A rose by any other name ... ;)

Door Tweakers user Napsju, donderdag 27 oktober 2016 22:01

Ik was er bij! Leuke presentatie, maar de catering was duidelijk minder dan vorig jaar. Ook jammer dat ze wederom een stel Fransen neer gezet hebben, waardoor de verstaanbaarheid niet altijd even best was. De presentatie van Seagate was ook wel een bijzondere. :X

Door Tweakers user Foritain, donderdag 27 oktober 2016 22:07

Napsju schreef op donderdag 27 oktober 2016 @ 22:01:
Ik was er bij! Leuke presentatie, maar de catering was duidelijk minder dan vorig jaar. Ook jammer dat ze wederom een stel Fransen neer gezet hebben, waardoor de verstaanbaarheid niet altijd even best was. De presentatie van Seagate was ook wel een bijzondere. :X
Ik heb die grote presentatie niet meegemaakt, enkel het pers ding. Had wel gezien dat er inderdaad wat andere content naar voren kwam, maar toen was het praktisch al voorbij. Franse kerel van Synology deed die presentatie overigens erg prettig. Daarbij zit het Europese Synology kantoor in Frankrijk dus op zich verbaasd het mij niet gek veel :D

MAar nu ben ik benieuwd naar het Seagate verhaal :D

Door Tweakers user Raoul.TLS, vrijdag 28 oktober 2016 10:09

Was er ook bij. leuk en zo. meer voor MKP Maar nog niet echt 100% Enterprise Spul

Door Tweakers user Jeoh, vrijdag 28 oktober 2016 10:22

Vraag me een beetje af welke kant ze nou op willen. DSM 6 was een flinke stap in de goede richting, maar waarom zou ik van Synology een router willen? Cameraspul is tot daar aan toe (zeker met de nieuwe beta is dat een stuk beter bruikbaar).

De verbeterde backupmogelijkheden zijn dan wel weer heel interessant, gaat een hoop verkeer over WAN schelen met deduplicatie en dat efficiëntere protocol.

Door Tweakers user Foritain, vrijdag 28 oktober 2016 10:26

Raoul.TLS schreef op vrijdag 28 oktober 2016 @ 10:09:
Was er ook bij. leuk en zo. meer voor MKP Maar nog niet echt 100% Enterprise Spul
Een betere benaming zo misschien MKB zijn? :D
Jeoh schreef op vrijdag 28 oktober 2016 @ 10:22:
Vraag me een beetje af welke kant ze nou op willen. DSM 6 was een flinke stap in de goede richting, maar waarom zou ik van Synology een router willen? Cameraspul is tot daar aan toe (zeker met de nieuwe beta is dat een stuk beter bruikbaar).

De verbeterde backupmogelijkheden zijn dan wel weer heel interessant, gaat een hoop verkeer over WAN schelen met deduplicatie en dat efficiëntere protocol.
Camera's komen niet van henzelf, maar de security station waar ze opdraaien wel. Heb echter niet opgelet of dat een feature in specifieke NASjes wordt, of een los product, dat zou ik nog even moeten controleren. Precies de ins- en outs van de router ken ik zelf ook niet, nog niet getest of in verdiept.

Door Tweakers user Ibidem, vrijdag 28 oktober 2016 11:03

Foritain schreef op donderdag 27 oktober 2016 @ 19:57:
Wat vond jij ervan? :) En uit interesse natuurlijk; was er iets specifieks waar je naar uit keek / je ogen op richt?

Wat review mogelijkheden betreft, dank je voor de aanbieding en ik zal het onthouden. Echter lijkt dat wel goed te gaan komen :)
Ik vind Synology haar events altijd goed georganiseerd echter zo'n event waar het gros een eindgebruiker is voegt voor mij persoonlijk niets toe. In mijn dagelijkse werkzaamheden zit ik erg dicht op het vuur wat Synology betreft en zodoende dat resellers meer waarde toevoegen voor mij. En eerlijkheids-halve had ik deze presentaties al gezien dus voor mij was het niets nieuws.

Zaken die gepresenteerd werden waren aardig maar niets wat er in mijn ogen specifiek uit sprong. De iSCSI Active-Active service is een stap in de goede richting van Synology en men werkt naar een volledige Active-Active HA oplossing toe. Dan wordt het voor Enterprise/Corporate eindgebruikers ook een interessante oplossing. Iets waar men nu veelal een serieuze SAN voor inzet (b.v. HP Lefthand/3PAR, Dell EqualLogic etc.)

Door Tweakers user Foritain, vrijdag 28 oktober 2016 11:27

Ibidem schreef op vrijdag 28 oktober 2016 @ 11:03:
[...]


Ik vind Synology haar events altijd goed georganiseerd echter zo'n event waar het gros een eindgebruiker is voegt voor mij persoonlijk niets toe. In mijn dagelijkse werkzaamheden zit ik erg dicht op het vuur wat Synology betreft en zodoende dat resellers meer waarde toevoegen voor mij. En eerlijkheids-halve had ik deze presentaties al gezien dus voor mij was het niets nieuws.

Zaken die gepresenteerd werden waren aardig maar niets wat er in mijn ogen specifiek uit sprong. De iSCSI Active-Active service is een stap in de goede richting van Synology en men werkt naar een volledige Active-Active HA oplossing toe. Dan wordt het voor Enterprise/Corporate eindgebruikers ook een interessante oplossing. Iets waar men nu veelal een serieuze SAN voor inzet (b.v. HP Lefthand/3PAR, Dell EqualLogic etc.)
Dat laatste is zeker waar. Ik weet echter niet meer van de opmaak van die grote groep, het kleine pers groepje weten we inmiddels wel een beetje wie is wie, maar die honderden man heb ik geen flauw idee van wie daar tussen zit. Ik had gedacht dat het gros eerder uit resellers zou komen dan uit eindgebruikers?

Wij doen normaliter vooral reviews, en daarmee zitten we toch een beetje in het consumenten / wellicht mkb - prosumer, maar van Enterprise oplossingen weet ik weinig. Ben wel benieuwd: waar vinden jullie informatie / reviews / etc op dat gebied, zijn er grote enterprise network / storage review sites e.d.?

Door Tweakers user Napsju, vrijdag 28 oktober 2016 12:09

Foritain schreef op donderdag 27 oktober 2016 @ 22:07:
MAar nu ben ik benieuwd naar het Seagate verhaal :D
De Vlaamse dame deed haar verhaal aan de hand van de slides, en die miste nou net. Bijzonder slechte voorbereiding dus, en omdat de slides niet getoond werden, had ze geen idee wat ze nou toch moest gaan vertellen.

Door Tweakers user Foritain, vrijdag 28 oktober 2016 12:10

Napsju schreef op vrijdag 28 oktober 2016 @ 12:09:
[...]

De Vlaamse dame deed haar verhaal aan de hand van de slides, en die miste nou net. Bijzonder slechte voorbereiding dus, en omdat de slides niet getoond werden, had ze geen idee wat ze nou toch moest gaan vertellen.
Ouch... :X

Door Tweakers user MaD_co, vrijdag 28 oktober 2016 13:27

Napsju schreef op vrijdag 28 oktober 2016 @ 12:09:
[...]

De Vlaamse dame deed haar verhaal aan de hand van de slides, en die miste nou net. Bijzonder slechte voorbereiding dus, en omdat de slides niet getoond werden, had ze geen idee wat ze nou toch moest gaan vertellen.
Daarom, leuk altijd die dames op een beurs / presentatie, maar als ze er geen verstand van hebben laat ze dan alstjeblieft gewoon de koffie verzorgen ;)

op een beurs, bij een stand ok, als ze in grote lijnen kunnen vertellen wat ze doen en aanbieden, en mocht je nog vragen hebben, of diepere intresse (in het product smeerlappen!!) hebben dat je dan even wacht tot de standhouder zelf beschikbaar is o.i.d.

Maar serieus een presentatie komen geven, maar geen verhaal hebben omdat de slides missen is gewoon diep triest (zowel van de vrouw die slecht voorbereid was schijnbaar) danwel van het bedrijf die liever een vrouw op het podium zet dan iemand met verstand van zaken.

Door Tweakers user Ibidem, vrijdag 28 oktober 2016 13:43

Foritain schreef op vrijdag 28 oktober 2016 @ 11:27:
Dat laatste is zeker waar. Ik weet echter niet meer van de opmaak van die grote groep, het kleine pers groepje weten we inmiddels wel een beetje wie is wie, maar die honderden man heb ik geen flauw idee van wie daar tussen zit. Ik had gedacht dat het gros eerder uit resellers zou komen dan uit eindgebruikers?

Wij doen normaliter vooral reviews, en daarmee zitten we toch een beetje in het consumenten / wellicht mkb - prosumer, maar van Enterprise oplossingen weet ik weinig. Ben wel benieuwd: waar vinden jullie informatie / reviews / etc op dat gebied, zijn er grote enterprise network / storage review sites e.d.?
Heb de lijst ter inzage gehad en het gros (plm >70%) was een eindgebruiker. Weinig resellers die op zo'n event afkomen. Resellers gaan volgende week naar de Storage Expo in de Jaarbeurs waar Synology ook weer staat.

Ik ken geen website die dergelijke SAN systemen/all flash arrays etc. tot in het diepste detail reviewed. Eindgebruikers die dat soort systemen aankopen testen dit soort systemen vaak eerst middels een try and buy oplossing i.p.v. reviews te lezen. Komt ook doordat een dergelijk systeem vaak tailor made aan de eindgebruiker wordt aangepast. Denk b.v. aan een array met flash (SSD's), spindle disks etc. in een bepaalde hoeveelheid om zo tot een bepaald niveau aan IOPS te komen of een bepaalde workload die nodig is. Ik lees wel graag http://www.storagereview.com/, dat komt nog het meest in de buurt met wat je bedoeld denk ik.

Door Tweakers user AjDuLion, vrijdag 28 oktober 2016 23:33

Shit! gemist paar jaar terug was dit toch ergens tussen amsterdam en utrecht ?

Draaien zelf op zfs met shelfs maar zou nog steeds wel een 19'' synology willen draaien als closed loop surveillance systeem.

Door Tweakers user Mmore, zondag 30 oktober 2016 03:32

Tof bedrijf dit met inderdaad een mooi OS. Zit er al een tijdje aan te denken om thuis de zelfbouw server te vervangen voor een DS2415+ met 12x10TB IronWolf drives. Ben benieuwd naar een review mocht er eentje gaan schrijven. Wat overigens wel tof is is dat je via de website een VM kan maken om door een soort van demo omgeving heen te gaan van wat je op de NAS aantreft. Leuk gedaan.

[Reactie gewijzigd op zondag 30 oktober 2016 03:32]


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)