Op bezoek bij... ASUS.

Door Foritain op vrijdag 17 maart 2017 08:56 - Reacties (18)
Categorie: -, Views: 4.225

https://www.techtesters.eu/pic/00MENU/opbezoekbij.png

Op bezoek bij .. ASUS

“Wil je wat echt super kei nieuwe really cool shit komen bekijken?” zei de ASUS medewerker, wiens officiële titel “In charge of really cool shit” is, tegen ons.

“Is het een GTX 1080 Ti??”

“Maybe…”

“On my way.”

..en voor we het wisten stonden we in Nieuwegein waar ASUS hun Benelux kantoor is gevestigd. Initieel ietwat teleurgesteld dat het kantoor van ASUS niet 100% Aura compatible is en volledig RGB verlicht, maar gezien we iets later de aller nieuwste trend zouden ervaren is het wellicht maar beter dat ze niet net een vermogen hebben uitgegeven voor #RGBALLTHETHINGS?

Daarbij leid je de aandacht natuurlijk snel genoeg af wanneer je een mega stapel GPU dozen klaarzet.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/301.jpg

Enfin, we mochten een kijkje komen nemen omdat ze op het punt stonden om twee gloednieuwe producten uit te brengen. Van de mensen uit het product development team zelf uit Taiwan kregen we een presentatie over de nieuwe ROG XG Station 2, een behuizing voor een externe grafische kaart, en natuurlijk iets waar de welgestelde gamer al even op zit te wachten: een dikke custom GeForce GTX 1080 Ti, niet geheel onverwacht in de ROG Strix OC uitvoering. De productpagina van die kaart staat inmiddels online en alle details zijn daar te vinden, maar de gelegenheid om met mensen direct verantwoordelijk voor het ontwikkelen van die kaart te praten is natuurlijk wel erg tof. Inzicht krijgen in hoe het proces in zijn werk gaat nadat Nvidia CEO Jen-Hsun Huang als een rockstar op een podium zijn aller nieuwste chip de lucht in tilt is heel erg leuk, en laat ik het zo stellen: stevig respect voor de mensen die vanaf dat moment extreme overuren maken om ons binnen afzienbare tijd zo’n nog dikkere uitvoering te kunnen leveren.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/302.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/311.jpg
Notities maken in stijl... en met chocolade :D

Één van de onderwerpen die ik persoonlijk interessant vond was de afweging tussen bijvoorbeeld temperaturen en geluidsproductie in grafische kaarten. Waar wij in Nederland zwaar wegen aan stille grafische kaarten zijn er andere delen van de wereld waar lagere temperaturen de standaard zijn voor ‘kwaliteit’. Ik was dan ook benieuwd of ze overwogen om kaarten anders te tunen voor Europa, maar het antwoord lag al klaar: bij dit nieuwe paradepaardje kan je zelf kiezen voor een standaard of ‘quiet’ BIOS naargelang je eigen wensen. Tevens hoop ik dat de suggestie van case modding held en all-round nuchtere Hollander Peter ‘l3p’ Brands om niet langer serienummer stickers op de backplate te plakken snel werkelijkheid wordt.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/306.jpg

Het andere product, de ROG XG Station 2, waar de nieuwe ROG Strix GTX 1080 Ti in zat, is niet minder indrukwekkend. Deze externe GPU case welke je open klapt om eenvoudig toegang te krijgen tot je grafische kaart wordt via thunderbolt aangesloten aan je systeem, om zo bijvoorbeeld je ultrabook voor onderweg thuis tot een heus gaming monster om te toveren. Het was mijn eerste hands-on met een externe GPU en ik was vooral onder de indruk van het feit dat je niet merkt dat de GPU niet in maar buiten je PC zit. Uiteraard ben je afhankelijk van de processor van je laptop, en lang niet alle laptops hebben thunderbolt of zijn compatible met externe GPU’s, maar waar ik ergens iets van lag verwacht had lijkt dat geenszins het geval. En dat terwijl het geheel ook nog eens via een beamer stond aangesloten en niet op een ultra snel gaming scherm. Wat hij precies moet gaan kosten is mij niet duidelijk, maar gezien de constructie en gebrek aan schaalgrootte van de productie verwacht ik het woord ‘goedkoop’ niet in de mond te zullen nemen als we dit tzt een keer reviewen.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/303.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/305.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/307.jpg
Even mijn mad Pharah skills laten zien natuurlijk...

Ik had het net al over de nieuwe trend? #PLASMAALLTHETHINGS! De plasma-bar aan de voorzijde van de XG Station 2, overigens ook nog gedeeltelijk instelbaar via de software, doet denken aan de oude plasma bollen uit onze jeugd; vinger erop en giechelen maar. Gaat plasma RGB vervangen? Wie weet, ik kijk in elk geval uit naar losse plasma strips. Al denk ik dat ASUS er inderdaad verstandig aan heeft gedaan om deze XG Station voorlopig toch ook nog maar volledig RGB LED en Aura compatible uit te voeren.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/304.jpg

Uiteraard nog even kunnen voelen aan de nieuwe 240Hz gaming schermen, een ontwikkeling welke ik zeker eens tegen de huidige generatie 144Hz schermen af wil zetten; het gat tussen 60 en 144Hz is groot, maar ik kan nog niet beoordelen hoe het voorbij die 144Hz uitpakt. Verder natuurlijk aardig wat moederborden kunnen bekijken waaronder de nieuwe ROG Maximus IX Apex en de X370 Crosshair VI Hero. Mooie bordjes, en gezien ik wel Ryzen processoren in huis had maar nog met een gebrek aan moederborden zat begon een plannetje te broeden om daar wat aan te doen. Met zo’n stapel GPU’s uitgestald, één mobotje meer of minder zouden ze toch niet merken…?

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/308.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/309.jpg

Ook dit beeldje wil ik jullie niet onthouden. Ik zou er te oud voor moeten zijn, maar stiekem vind ik dat soort geeky gadgets gewoon helemaal het einde.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/310.jpg

Een ander beeld wat verre van vervelend was was de lieftallige dame die met een stapel pizza’s binnen kwam zetten. Pizza’s, beetje gamen op een dikke externe bak met een gloednieuwe GTX 1080 Ti en hands-on met tal van toffe componenten? Mag volgens mij niet klagen of wel? ;)

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/312.jpg

En af en toe even lachen voor de foto natuurlijk. Samen met links overclock baas Roger “Oldscarface” van o.a. het Hardware.info Pro OC team, en rechts natuurlijk casemod opperbaas Peter “l3p” Brands, bekend van o.a. de Telegraaf he ;) ... enn 'het Internet', ahem. :D

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/313.jpg

Letterlijk stuffed van het eten en mentaal stuffed van alle toffe hardware was uiteindelijk eens tijd om naar huis te gaan, maar uiteraard niet voor het eerder uitgebroede plan in werking te zetten. Vrouwlief, voor zij die het niet weten zijn wij een onafscheidelijk review- en geek-duo, pakte de dikke Strix GPU en maakte een pose, en terwijl iedereen kortstondig was afgeleid kon ik er snel vandoor met die X370 Crosshair VI Hero. Profit! En hoe zorg je dat je een moederbord veilig thuis krijgt?

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0085/314.jpg

Zo dus.

Dames en heren van ASUS, dank voor de uitnodiging en het organiseren van een leuke middag!

Volgende: Synology Nas Experience pt2: Installatie 25-04 Synology Nas Experience pt2: Installatie
Volgende: Synology NAS experience pt1. 06-03 Synology NAS experience pt1.

Reacties


Door Tweakers user D_Jeff, vrijdag 17 maart 2017 10:17

Loon naar werken. Heb er geen andere woorden voor ;)

Meer dan verdient !

Door Tweakers user xleeuwx, vrijdag 17 maart 2017 10:25

Vet om te zien, en je kan niet veilig genoeg het moederbord vervoeren.

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 17 maart 2017 10:26

Leuk blog! Ook vet dat je eens laat zien hoe zo'n demo dag gaat voor genodigden. Ik volg je persoonlijke blog al een tijdje, en ik kan niet anders zeggen dan: lekker bezig man!

Kreeg je overigens de GPU mee naar huis (om te reviewen)?
Of alleen heb Mobo?

Door Tweakers user sypie, vrijdag 17 maart 2017 12:21

Huh? een Epson projector in plaats van een Asus projector?

Door Tweakers user Kecin, vrijdag 17 maart 2017 13:49

sypie schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 12:21:
Huh? een Epson projector in plaats van een Asus projector?
Haha, exact wat ik dacht :P

Door Tweakers user Kiswum, vrijdag 17 maart 2017 18:48

Geweldig Foritain en L3P! Het ziet eruit als een mooi een smakelijk uitje.

Door Tweakers user Danny.G, zaterdag 18 maart 2017 00:33

Damn, dat moet vast een toffe dag geweest zijn. Le me is very jaloers, zelfs al ben ik niet zoveel bezig met dergelijke hardware: ik heb er toch een zwak voor. :z

Las ook erg lekker weg!

Door Tweakers user Foritain, zaterdag 18 maart 2017 01:29

D_Jeff schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 10:17:
Loon naar werken. Heb er geen andere woorden voor ;)

Meer dan verdient !
xleeuwx schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 10:25:
Vet om te zien, en je kan niet veilig genoeg het moederbord vervoeren.
Kecin schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 10:26:
Leuk blog! Ook vet dat je eens laat zien hoe zo'n demo dag gaat voor genodigden. Ik volg je persoonlijke blog al een tijdje, en ik kan niet anders zeggen dan: lekker bezig man!

Kreeg je overigens de GPU mee naar huis (om te reviewen)?
Of alleen heb Mobo?
Dank jullie wel :)

Vooralsnog geen 1080Ti om te reviewen, helaas :'(

Door Tweakers user Foritain, zaterdag 18 maart 2017 01:31

sypie schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 12:21:
Huh? een Epson projector in plaats van een Asus projector?
Kecin schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 13:49:
[...]

Haha, exact wat ik dacht :P
Ik verwacht dat de persoon verantwoordelijk strafwerk heeft gekregen :D Taiwanezen zijn streng! :D
Kiswum schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 18:48:
Geweldig Foritain en L3P! Het ziet eruit als een mooi een smakelijk uitje.
Danny.G schreef op zaterdag 18 maart 2017 @ 00:33:
Damn, dat moet vast een toffe dag geweest zijn. Le me is very jaloers, zelfs al ben ik niet zoveel bezig met dergelijke hardware: ik heb er toch een zwak voor. :z

Las ook erg lekker weg!
Zeker een leuke middag zo inderdaad. Beetje afwisseling van de cave he.

Door Tweakers user mc_maarten, zaterdag 18 maart 2017 08:23

Kind in de kofferbak, mobo in het zitje

Door Tweakers user Foritain, zaterdag 18 maart 2017 10:35

mc_maarten schreef op zaterdag 18 maart 2017 @ 08:23:
Kind in de kofferbak, mobo in het zitje
#priorities

Door Tweakers user Danny.G, zaterdag 18 maart 2017 14:02

mc_maarten schreef op zaterdag 18 maart 2017 @ 08:23:
Kind in de kofferbak, mobo in het zitje
Of het kind voor het moederbord. :D #gaattever

Door Tweakers user PcDealer, zaterdag 18 maart 2017 17:06

Kwam je ook Cindy Dijkmans, Channel Account Manager, tegen? Heeft bij mij in de klas gezeten op de basisschool :p

Door Tweakers user Foritain, zaterdag 18 maart 2017 17:36

Danny.G schreef op zaterdag 18 maart 2017 @ 14:02:
[...]


Of het kind voor het moederbord. :D #gaattever
Wagelijke suggestie Danny, bah. Ik had dan minstens een GTX 1080 Ti verwacht.
PcDealer schreef op zaterdag 18 maart 2017 @ 17:06:
Kwam je ook Cindy Dijkmans, Channel Account Manager, tegen? Heeft bij mij in de klas gezeten op de basisschool :p
Nee, maar ik zal volgende keer eens vragen hoe PcDealer was toen hij nog een StoepkrijtDealertje was!

Door Tweakers user VECTOR, zaterdag 18 maart 2017 17:36

Vet :D allemaal ! _/-\o_


Door Tweakers user iceheart, zondag 19 maart 2017 06:41

sypie schreef op vrijdag 17 maart 2017 @ 12:21:
Huh? een Epson projector in plaats van een Asus projector?
Die Asus projectors die je linkt zijn allemaal SD-projectors. Niet een hele grote issue met films etc maar equivalent 800x600 om je powerpoint op te tonen... tja. Niet handig. Zou zo'n ding dan ook niet 'productief' willen moeten gebruiken, wat in die setting waarschijnlijk wel de bedoeling is :)

Door Tweakers user Iva Wonderbush, maandag 20 maart 2017 13:49

Super jaloers! Weet je toevallig wat voor notebook dat is in deze afbeelding?:

[img]https://ic.tweakimg.net/c...n%2Fblog%2F0085%2F307.jpg[/img]

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)