Let's Stream! pt1: Intro

Door Foritain op dinsdag 6 februari 2018 10:41 - Reacties (9)
Categorie: Let's Stream!, Views: 2.316

https://www.techtesters.eu/pic/00MENU/line2.pnghttps://www.techtesters.eu/pic/LETSSTREAM/1001.jpg

Let’s Stream! Part 1: Intro

https://www.techtesters.eu/pic/00MENU/line2.png

Streamen, ook voor veel van onze generatiegenoten (30’ers, ik schrijf nog net geen ouwe l…..) die van jongs af aan met gamen zijn opgegroeid zal het nog een apart fenomeen zijn. Maar nee, wij vragen ons niet af waarom sommige mensen liever streams kijken dan zelf gamen, je hoeft ons niet uit te leggen dat die interactie met mensen die dezelfde interesse hebben als jij gewoon heel leuk is. Realiteit is dat streaming (of streamen of hoe we het ook handig willen benoemen) een onlosmakelijk onderdeel is van het moderne gamen. Heck, zelfs ouwe l… iets oudere gamers zullen dat gevoel kennen wanneer ze over hun grote game liefdes kunnen praten in plaats van over ‘andere sh..’ met hun niet gamende vrienden (getuige de nieuwe en gezellige 'Fathers of Tweakers' discord bijvoorbeeld)

En toch testen wij standaard nieuwe producten met gamers in het achterhoofd, het woord ‘stream’ komt daar zelden in voor. Niet bewust natuurlijk, maar zo wordt al jaren getest en ‘zo was het gewoon’. In deze ‘Let’s Stream!’ reeks willen we daar verandering in brengen. Nee, we gaan zelf niet het streaming wereldje instappen (al vind iemand mijn PUBG fails vast vermakelijk, of Subnautica squeels) en gaan niet veranderen van informatiebron naar entertainmentbron, maar we hebben wel de kennis (of eigenlijk: best wat hardware) in huis om nu eens te bekijken waar je tegenaan loopt wanneer je als wannabe streamer met een beetje game pc aan de slag gaat.

Met wat hulp van Nvidia en Gigabyte gaan we twee (best dikke ;) ) game pc’s bouwen en die testen vanuit het gamer oogpunt -en- het oogpunt van iemand die ook wil streamen: één mid-range systeem, en één high-end build. “Streamen” in een iets bredere zin van het woord: via OBS voor Twitch livestreaming, of filmpjes opnemen om deze naar YouTube te uploaden. We nemen de stappen van het component kiezen door, resultaten (waarin we vergelijken met vorige generatie, maar vooral ook op zoek gaan naar CPU invloeden), en met onze ervaringen gaandeweg gaan we tot nuttige adviezen proberen te komen. Aan game pc guides geen gebrek, maar proberen te achterhalen waar je nu tegen aan loopt met je game-pc zodat would-be streamers hun systeem een beetje kunnen tunen.

Ons mid-range systeem op basis van de Intel Core i5-8400 en de Nvidia GeForce GTX 1060, waarvan je 'de stapel' al bovenaan deze post zag staan, zit inmiddels in elkaar en het testen is begonnen. Daar kan je de komende dagen dus de eerste update van verwachten. Het Aorus thema zal duidelijk zijn? ;)

https://www.techtesters.eu/pic/LETSSTREAM/1002.jpg

https://www.techtesters.eu/pic/LETSSTREAM/1010.png

Alvast een voorproefje van (een deel van) de onderdelen van de high-end bak met o.a. Intel Core i7-8700K en een GeForce GTX 1080 Ti. Bij de mid-range build proberen we op een eurotje of honderd na gewoon veel performance te krijgen, bij de high-end build gaan we ook een beetje extra aankleden en wat luxe toevoegen, of we zijn gewoon aan het pesten dat het mooie dingen zijn die op moment van schrijven nauwelijks te koop zijn, wie weet ;) :

https://www.techtesters.eu/pic/LETSSTREAM/1003.jpg

https://www.techtesters.eu/pic/LETSSTREAM/1011.png

De komende weken gaan we een hele rits aan updates doen. Niet alleen over de systemen zelf, maar we hebben ook de nodige leuke bijpassende extra’s zoals (om maar een paar voorbeelden te noemen) een vergelijking tussen een betaalbare en een luxere telefoon van Blue Microphones (welke in review vorm komt) en bijvoorbeeld de vergelijking tussen 16GB of 32GB geheugen voor streaming (in de vorm van sehr geil geheugen van.. GeIL, die naam O+ ), dat het voor gamen tenslotte niets toevoegt wisten we natuurlijk al. Voor de liefhebber van klassiek leesvoer dus ook gewoon wat reviews.

Wat we vooral willen weten is of jullie nog leuke tips of feedback hebben over wat we zouden moeten testen / bespreken, want als jullie met specifieke vragen zitten over dit onderwerp willen we die (tot zover mogelijk he ;) ) natuurlijk proberen te beantwoorden. Daar doen we dit tenslotte voor.

Een woord van dank aan Nvidia en Gigabyte die deze content mogelijk hebben gemaakt door ons te voorzien van zaken waar wij om vroegen. Onze dank gaan ook uit naar GeiL, NZXT, Samsung, Western Digital en Blue voor hun bijdrages aan dit geheel. Inhoud is geheel op basis van onze eigen keuzes, bevindingen en in onze eigen bewoordingen, dit is nadrukkelijk -geen- advertorial.

Volgende: Let's Stream! pt2: Mid-range Game PC samenstellen 02-'18 Let's Stream! pt2: Mid-range Game PC samenstellen
Volgende: Tweakers Awards morning-after feels (warning: cheese) 02-'18 Tweakers Awards morning-after feels (warning: cheese)

Reacties


Door Tweakers user himlims_, dinsdag 6 februari 2018 11:46

of je host de plaatjes gewoon in t.net foto album; werkt meestal wel :+

Door Tweakers user Foritain, dinsdag 6 februari 2018 11:51

himlims_ schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 11:46:
of je host de plaatjes gewoon in t.net foto album; werkt meestal wel :+
Wat wel een drama is gezien het aantal foto's en de benamingen die de foto's krijgen, en nu dat de private storage is gestopt moet ik er niet aan denken dat ik ooit een keer honderden fotomappen zou moeten overzetten ;)

Aan de host kant wordt vandaag data van één server naar de andere over gezet, dus het kan inderdaad wat trager laden. Als het goed is laden ze wel?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 februari 2018 11:52]


Door Tweakers user Frozen, dinsdag 6 februari 2018 11:57

Foritain schreef op dinsdag 6 februari 2018 @ 11:51:
[...]


Wat wel een drama is gezien het aantal foto's en de benamingen die de foto's krijgen, en nu dat de private storage is gestopt moet ik er niet aan denken dat ik ooit een keer honderden fotomappen zou moeten overzetten ;)

Aan de host kant wordt vandaag data van één server naar de andere over gezet, dus het kan inderdaad wat trager laden. Als het goed is laden ze wel?
Ze laden bij mij prima. Geil deze blog!

[Reactie gewijzigd op dinsdag 6 februari 2018 11:57]Door Tweakers user 3DDude, woensdag 7 februari 2018 21:29

Dat mobo heeft geen M.2 slot of is het de samsung 960 evo.??
Ga je Nvidia Shadowplay gebruiken voor het streamen?

[Reactie gewijzigd op woensdag 7 februari 2018 21:29]


Door Tweakers user Devian, donderdag 8 februari 2018 07:40

Jammer dat je geen Ryzen hebt voor de midrange.

Ik dacht gat tomshardware.com hier tijdje terug ook naar gekeken had en daar kwam de Ryzen erg goed uit de verf.


Door Tweakers user Foritain, donderdag 8 februari 2018 09:19

3DDude schreef op woensdag 7 februari 2018 @ 21:29:
Dat mobo heeft geen M.2 slot of is het de samsung 960 evo.??
Ga je Nvidia Shadowplay gebruiken voor het streamen?
Dat moederbord heeft 2 M.2 sloten, maar er gaat SATA in gezien de meerprijs en het gebrek aan significante meerwaarde voor gaming. High-end unit gaat ook SATA in overigens, maar dat is dan weer omdat dat er gewoon beter uit ziet in die case ;)

edit: Ik had inderdaad Shadowplay en OBS in gedachten.

[Reactie gewijzigd op donderdag 8 februari 2018 09:24]


Door Tweakers user Foritain, donderdag 8 februari 2018 09:23

Devian schreef op donderdag 8 februari 2018 @ 07:40:
Jammer dat je geen Ryzen hebt voor de midrange.

Ik dacht gat tomshardware.com hier tijdje terug ook naar gekeken had en daar kwam de Ryzen erg goed uit de verf.
Als we puur als gamer beginnen dan ligt een i5 wel voor de hand dacht ik zo, misschien ook stiekem een beetje om juist de zere plek aan te kunnen wijzen op game systemen wanneer het op streaming aan komt. Ik weet nog niet hoe/wat ik evt later ga doen met andere CPU's, want ik heb wel een flink bredere CPU collectie liggen natuurlijk. Vraag is even hoe/wat mbt tijd.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)