The Division 2 - (Performance) review en wat gebrabbel

Door Foritain op maandag 8 april 2019 16:48 - Reacties (6)
Categorie: Reviews, Views: 873

https://www.techtesters.eu/pic/00MENU/line2.png

Tom Clancy’s The Division 2 was een game waar ik aanvankelijk een beetje over twijfelde. Het eerste deel speelde op zich lekker weg, ook al was het ‘schiet een tegenstander 10x tegen z’n harsens en hij staat nog’ was niet zo veel mijn ding als bijvoorbeeld Ghost Recon Wildlands, waar je met slimme tactieken en gerichte headshots een vaste hoeveelheid tegenstanders van de kaart veegde. Dat laatste kon je in the Division vergeten, want de ene na de andere wave bullet sponges kwam op je af.

Het was vooral een combinatie van veel werk, veel reviews en (een leuke 😉 )familie waardoor ik er nooit echt heel diep in kwam en dus twijfelde over het vervolg, of eigenlijk vooral de zin had om weer uren aan mijn gear te tweaken wat bij die game hoort. Want tja, The Division is een looter shooter waar je grofweg even veel tijd aan het schieten bent als aan het gear looten en tunen.

Als jou dat dramatisch in de oren klinkt, dan heeft het niet heel veel zin om naar the Division 2 te kijken, want die game blijft natuurlijk grotendeels trouw aan de basis. Veel shooten, veel looten, en dan nog harder shooten. Was je fan van de eerste, dan heb je de tweede inmiddels vast al gekocht en heb jij mij sowieso niet nodig.

Vond jij de eerste game net als ik eigenlijk wel ok, maar stoorde je aan een aantal elementen waardoor je twijfelt aan de opvolger? In dat geval denk ik dat hij wel de moeite waard is. Tal van kleine ‘quality of life’ verbeteringen zoals vlotter looten, beter inventory management (minder gedoe met constant kleine mod upgrades, maar wel meer diepgang met gear cohesie) maken het tweede deel een stuk soepeler speelbaar. Minder downtime, meer gewoon lekker knallen, uiteraard in een nog mooiere (en vooral wat lichtere) wereld dan voorheen. Het is duidelijk het vervolg, maar even duidelijk een stap in de goede richting.

Zo ben ik achteraf gezien heel blij dat ik met het oog op een performance review van deze game ook zelf wat heb kunnen spelen, want inmiddels zitten er de nodig uurtjes in en heb ik het prima naar mijn zin. In de video hieronder praat ik er nog wat meer over, en belangrijker: kijken we naar zowel GPU als CPU performance in deze game.


Volgende: Friday Unboxing Fun! 12-04 Friday Unboxing Fun!
Volgende: Ik heb de GROOTSTE! 05-04 Ik heb de GROOTSTE!

Reacties


Door Tweakers user NLKornolio, maandag 8 april 2019 22:17

Heb de 2e nog niet gekocht al vond ik de eerste een van de beste games die ik gespeeld heb.

Demo gespeeld en de setting vindt ik iets minder. Daarnaast ben ik de gameroom aan het veranderen dus ken ik ook niet spelen.

Ga hem zeker kopen alleen wat goedkoper :)

Door Tweakers user himlims_, dinsdag 9 april 2019 09:43

D1 best ok, aardig wat gespeeld, game met heel veel potentie (maar kwam er niet uit).
D2 beta voelde hier aan als een DLC voor D1. Maar blijft indrukwekkend hoe ze een stad gebouwd hebben, met alle details. Toffe benchmark/vergelijking met al die kaarten

[Reactie gewijzigd op dinsdag 9 april 2019 09:48]


Door Tweakers user Foritain, dinsdag 9 april 2019 11:08

NLKornolio schreef op maandag 8 april 2019 @ 22:17:
Heb de 2e nog niet gekocht al vond ik de eerste een van de beste games die ik gespeeld heb.

Demo gespeeld en de setting vindt ik iets minder. Daarnaast ben ik de gameroom aan het veranderen dus ken ik ook niet spelen.

Ga hem zeker kopen alleen wat goedkoper :)
Ik weet niet hoe de end-game beta was, maar de intro-beta was idd wel wat karig. Was er ook niet enorm weg van. Het eindresultaat spreekt meer aan ;)

Pics van gameroom btw :D

Door Tweakers user Foritain, dinsdag 9 april 2019 11:10

himlims_ schreef op dinsdag 9 april 2019 @ 09:43:
D1 best ok, aardig wat gespeeld, game met heel veel potentie (maar kwam er niet uit).
D2 beta voelde hier aan als een DLC voor D1. Maar blijft indrukwekkend hoe ze een stad gebouwd hebben, met alle details. Toffe benchmark/vergelijking met al die kaarten
Aardige samenvatting. Zoals hierboven, de beta was een beetje 'mwah' idd, en het is zeker een voortboorduursel wat mij betreft. De vraag is natuurlijk ook in hoeverre je wil afwijken van iets waar heel veel mensen al weg van waren. Denk zelf wel dat als je 1 'ok' vond dat je met wat meer tijd in de 2e wel blij zal zijn.

Und, danke! :D

Door Tweakers user NLKornolio, zondag 14 april 2019 15:52

Komt eraan, volgende week klaar. Moet nog wat displayport kabels van 5m kopen.

Door Tweakers user Foritain, woensdag 17 april 2019 16:41

NLKornolio schreef op zondag 14 april 2019 @ 15:52:
[...]


Komt eraan, volgende week klaar. Moet nog wat displayport kabels van 5m kopen.
Vol verwachting... ;)

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)