Dual Screen Tech 4tw! (ASUS ZenBook Pro Duo)

Door Foritain op dinsdag 10 september 2019 08:45 - Reacties (2)
Categorie: -, Views: 1.501

https://www.techtesters.eu/pic/00MENU/line2.png

Er zijn technieken waarvan ik denk 'mwah, eerst zien dan geloven'. Foldable phones zijn daar zeker één van (tot zover de moeizame launch van Samsung dat nog niet duidelijk had gemaakt), het zijn van die innovaties die in theorie heel mooi zijn, vooral op technisch vlak, maar waar toch enorm veel haken en ogen aan lijken te zitten.

Dual Screen devices zijn een ander voorbeeld waar ik niet direct van overtuigd was, maar de technische uitdagingen lijken hier wel beter te behappen en de meerwaarde van 'meer screenspace' staat tenslotte niet ter discussie. Ik werk al jaren met meerdere schermen op mijn bureau en kan niet terug, dus een laptop die meer screenspace heeft moet toch beter zijn?

En toen verscheen een ASUS ZenBook Pro Duo op onze bureautjes. Tweede scherm in de basis, OLED, RTX 2060 dat je nog een beetje kan gamen ook. Binnen 5 minuten waren we beide eigenlijk al heel erg enthousiast: dit is echt een enorme stap voor laptop werkers, vooral zij die ook redelijk veel op één of twee vaste plekken zitten. Duurde een dagje om er aan te wennen en je eigen meerwaarde van het scherm te vinden (al kwam dat mogelijk meer omdat je de eerste dag vooral naar het OLED scherm zit te staren), maar nu kijk ik naar mijn XPS 15 en voel ik mij toch wel heel erg 2017. Enfin, video met 'onze' eerste ervaringen:Hij kwam, ik zag, en ik was jelly. Daar kwam het ongeveer op neer. Kost wat, maar de prijs van een vergelijkbare spec XPS 15 met OLED komt er al verdacht dicht bij in de buurt (ik bedoel, wat is 700 euro nou vandaag de dag, daar koop je nauwelijks een X570 moederbord voor ;) ). Als je dan toch stevig geld uit geeft is dit leuker dan de huidige rentestand.

Wat denken jullie? Hyper-de-piep, of zien jullie uitdagingen die wij nog niet zien?

Volgende: De eerste MiniLED Monitor! 09-'19 De eerste MiniLED Monitor!
Volgende: ASUS ROG Strix XG32VQR Review 08-'19 ASUS ROG Strix XG32VQR Review

Reacties


Door Tweakers user PcDealer, woensdag 11 september 2019 22:48

IBM haalt hun W-series laptop uit het graf.


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)