Reviews of stuff. Duh.

Skynet is real! .. en... maait je gras?

Door Foritain op maandag 12 juni 2017 10:58 - Reacties (26)
Categorie: Reviews, Views: 5.294

Ik dacht oprecht dat het een grapje was, een robot grasmaaier. Maar kennelijk bestaan ze, en kennelijk zijn ze nog eens briljant ook (maar we zullen zien...). Nu zal iedereen die wel eens een robot stofzuiger gezien heeft een redelijk beeld kunnen schetsen van wat een robot grasmaaier doet, en heel complex is het concept natuurlijk niet: automatisch, zonder gedoe, constant je gras gemaaid zien worden door iets waar John Connor ongetwijfeld een lichte hartverzakking van zou krijgen. Ik bedoel, met een 28cm constant draaiend hakmes is zo’n apparaat maar één stukje bewustzijn verwijderd van het verwijderen van je voet en het overnemen van jouw huis.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0087/b5.jpg

Ik zet het alu hoedje weer even af. Wellicht denk je “maar dat doe ik zelf toch even”, maar tot zover ik mij heb kunnen laten informeren is één van de aller grootste voordelen dat dankzij regelmatig maaien het gras er gewoon veel mooier bij komt te liggen dan wanneer je elke paar weken weer eens bedenkt dat het toch echt tijd is om het weer bij te werken. Besides, even met je handmaaiertje een klein gazonnetje maaien is vast schattig, maar wanneer we een oplossing willen voor een bijna 800m2 veld zo’n 2000 kilometer verderop wordt dat toch erg lastig. En besides dat, hoe kan je er nu meer als een baas uit zien dan wanneer jij met je voeten omhoog je biertje drinkt terwijl a flippin’ robot je gras verzorgd? Het eerste pluspunt is binnen.

Dus ach, gezien verandering van spijs doet eten, gaan we maar eens zo’n robot geval onder de loep nemen. Eerst een weekje of twee in Nederland om (hopelijk toch) te ervaren wat de meerwaarde van deze 1199 euro kostende Robomow is boven een 699 euro kostend Worx geval van de lokale bouwmarkt, om hem vervolgens de komende maanden aan het werk te zetten op het bijna 800m2 grote veld waar het gras wel groeit maar dus niet iemand frequent in de buurt is.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0087/b1.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0087/b2.jpg
Even serieus, wie Robomow als merknaam heeft bedacht is ook een baas.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0087/b3.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0087/b4.jpg
Minpunt 1 is ook binnen: Vechten doen ze niet

Deze specifieke Robomow zou tot 800m2 zijn werk moeten doen, dus dan zullen we ook snel genoeg leren of ze die oppervlaktes niet ietwat optimistisch inschatten. En ja, ik zakte even door mijn stoel toen ik 1199 euro hoorde, of dat zelfs een beetje eenvoudige wel een eurotje of 400-600 kost, maar toen ik hoorde wat het onderhoud via de tuinman kost was ik van die emoties vrij vlot genezen.

Dan de vraag: “waarom een blogje?” Omdat dit iets is waar ik niet dagelijks mee bezig ben, of feitelijk helemaal geen ervaring mee heb, ben ik heel benieuwd naar jullie feedback. Heb jij al een gras geval robot en heb je tips, adviezen of een ervaring die je wil delen? Ik hoor het graag! Benieuwd of het wat is? De maaier is inmiddels aan het werk, en een volledige productervaring mag je binnen een paar weken online verwachten.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0087/b6.jpg
Kijk dat super gras eens, try that with your 1080 Ti!

Een maandje Oxboarden...

Door Foritain op vrijdag 9 december 2016 12:28 - Reacties (7)
Categorie: Reviews, Views: 2.962

Even een kleine onderbreking van de muis blogs, en wat Friday Fun! :D

https://www.techtesters.eu/pic/OXBOARD/001.png

Ondanks dat wij hier in huis de 30 zijn gepasseerd voelen wij ons meestal toch nog best wel jong: lekker knallen in CS:GO of Overwatch tot in de late uurtjes, beetje in het Russisch vloeken als er iets niet goed gaat, uiteraard veel tech knutselen als het even kan toch gewoon in een tshirtje de deur uit. Persoonlijk voel ik mijzelf eigenlijk zelden oud, uitgezonderd de momenten dat de inmiddels twee in huis aanwezige mini-me’s in de te vroege uurtjes al beginnen met papa’s gezicht wakker te timmeren, letterlijk. Andere momenten zijn natuurlijk bij het zien van de grijze haren in de spiegel, en vooral ook wanneer je ziet waar de echt jonge generatie vandaag nou weer mee aan de slag gaat. Zo snap ik zelf nog geen kerstkrans (jawel, we zijn de pepernoten gepasseerd) van Snapchat, en iedereen vliegt een beetje Back to the Future stijl op een tweewiel geval zonder stuur, handsvatten of andere manier om niet bizar hard van 1,96 hoog op je snufferd te gaan.

Eigenwijs als wij zijn hebben we aan Oxboard, de Nederlandse organisatie achter “the original” balanceboard of hoverboard gevraagd of wij daar even een tijdje mee aan de slag konden gaan, we waren eigenlijk wel benieuwd naar hoe zo’n ding nou ervaart. Het feit dat je dit leest maakt het antwoord op die vraag natuurlijk wel duidelijk. Nu leunen wij normaliter nogal op de productfoto’s, en de originele doelstelling van TechTesters was ook juist om door de veelal neppe stock pics van fabrikanten te prikken, maar een (in dit geval extreem) gebruikt gebruiksproduct als de Oxboard in detail op de foto zetten is weinig charmant; een degelijke constructie staat gebruikssporen natuurlijk niet in de weg. De Oxboard is een high-end invulling van het hoverboard verhaal met een focus op Nederlands design, een in Nederland aanwezig service centrum (vast geen overbodige luxe gezien wat het product allemaal moet doen), en kwaliteit focuspuntjes zoals Samsung accus, waterafstotende coating op PCB’s en veiligheidsmechanismes, verlichting en een afstandsbediening. Voor de duidelijkheid: inhoudelijke ervaringen met alternatieven hebben wij niet. Hoe dan ook, 599 euro is natuurlijk niet mis.

https://www.techtesters.eu/pic/OXBOARD/301.jpg

https://www.techtesters.eu/pic/OXBOARD/302.jpg

https://www.techtesters.eu/pic/OXBOARD/303.jpg
En uiteraard meteen even de familie erbij halen om allemaal even te proberen he, dergelijk speelgoed is toch echt het leukst als je het gezellig deelt!

De voor de hand liggende vraag voor ons was of het als complete hover-noob nou lastig is om er mee aan de slag te gaan. Hoewel de eerste momenten een handje langszij echt een geruststelling waren, zo ook de eerste keren afstappen overigens, valt al snel op hoe bizar eenvoudig deze dingen wennen. Een handje vol keren oefenen en je stapt zonder moeite of ook maar je adem in te houden op of af. Wel valt op dat als man met grote voet (48-49) je wel een beetje op het randje van de ontwerpfilosofie zit; een maat 44, kindermaat of vrouwenmaat lijkt wat dat betreft meer de doelgroep. Maar goed, mannen met grote voeten staan voor lastigere uitdagingen dan hun schoeisel op een bordje weten te passen.

https://www.techtesters.eu/pic/OXBOARD/307.jpg
Eenvoudig of niet, yours truly moest toch even aan Lethal Weapon denken...

https://www.techtesters.eu/pic/OXBOARD/304.jpg
Ietjes eleganter...

Binnen de kortste keren, zeg maar gerust na je eerste 10 minuten al, tuf je rustig met een kilometertje of 10 per uur over het fietspad vooruit. 15 km/h moet er in zitten, maar dat vereist wel een gunstige omgeving, een gebruiker niet op de rand van het maximale draaggewicht (120kg), en misschien een klein beetje lichaamsbescherming voor het geval dat. Hoe opvallend stabiel en soepel dat ze lopen, het is geen product gemaakt voor stoepjes, boomwortel opbrekingen van het fietspad, of een tegenligger.

Het is een serieus leuk product wat wel schreeuwt om een praktische invulling, en daar ook tegen wat puntjes aanloopt. De meest dringende is nog wel dat je er vooralsnog niet legaal mee op de openbare weg mag, en voor je het vraagt: daar valt de stoep en het fietspad onder. Nu lopen de aanvragen om het legaal te maken, is het zo dat een beetje joviale wijkagent het eerder interessant vindt dan z’n boekje erbij pakt, en dat werkelijk elke peuter op zo’n ding (alhoewel, meestal een minder luxe) rond lijkt te blazen, maar dat doet niets af aan het risico van een pittigere straf, om over eventuele strafrechtelijke of civielrechtelijke zorgen in geval van ongelukken nog maar te zwijgen. Ander kwetsbaar puntje is de geclaimde maximale afstand, want als je als grote volwassen man in deze koude tijd van het jaar er op gaat rijden is de kans dat je ver voorbij de 7 kilometer niet gaat komen (meer in warmere tijden, Hardware.info had een mooie uitgebreide accutest gedaan). En het laatste wat je wilt is ergens stil komen te staan, want het ding weegt een kilotje of 11 en, hoewel best te doen, is daarmee toch een flink stuk baggage.

https://www.techtesters.eu/pic/OXBOARD/306.jpg

https://www.techtesters.eu/pic/OXBOARD/305-2.jpg

Nu lijkt het erop dat als we de doelgroep zoeken we toch vooral naar de jeugd moeten kijken, die deze apparaten in heuse stuntmachines omtoveren en er op die manier veel plezier aan beleven. Wij hebben in een relatief jonge wijk bijvoorbeeld veel (besloten) speelgebieden en ook een skate park waar die jongens en meiden op dit soort gevallen lekker hun gang kunnen gaan. Zelfs met redelijke fietspaden loop je voor een echt praktische invulling met enige regelmaat wel tegen wat puntjes aan (even los van de al dan niet aanstaande legaliteit); heuvels gaan verbazingwekkend goed, maar stoepjes, randjes en andere objecten vormen een uitdaging. Al zijn er natuurlijk wel wat praktische situaties te bedenken. Puur als fun machine is het echter een apparaat die bij alle leeftijden wel een hele grote glimlach kan verzorgen, want we hebben er echt intens veel plezier aan beleefd om dit een tijdje te kunnen doen, en zijn eigenlijk nog verrast door het feit dat dit apparaat zich in korte tijd eenvoudig, stabiel, en ook flink snel laat besturen. Hij vliegt nog net niet (enkel hard over asfalt), maar we komen op deze manier toch eindelijk een beetje in de buurt van die beloftes die de Back to the Future films uit onze jeugd ons tegen deze tijd hebben toegezegd.

Tijd over? Hier nog 300+ reviews om je je werkdag heen te helpen

Mini Party Box Mini Review!

Door Foritain op dinsdag 28 juli 2015 11:00 - Reacties (3)
Categorie: Reviews, Views: 5.418

Het was even rustig van mijn kant. Af en toe moet ik namelijk ook even naar buiten als onderdeel van een fenomeen dat als 'vakantie' bekend staat. In dit geval zomervakantie, oftewel met de billen op het strand en lekker een paar weken helemaal niets doen (dus ook geen tech knutselen), maar daarover binnenkort meer. Eerst even een product 'reviewtje' welke al een tijdje in de wacht stond welke ik wilde delen, zeker een leuk zomer dingetje eigenlijk. Echter geen pricewatch product, dus een blogje.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/301.JPG

Review: Wonky Monkey Mini Party Box Mini

http://www.techtesters.eu/pic/00MENU/inleiding.png

Onbedoeld maakte ik een tijdje geleden een fout door een artikel “Wonky Monkey Party Box mini review” te noemen, waarmee ik doelde op het feit dat het een mini review zou worden van een opvallend en aardig product. Weinig mis mee zou je denken, totdat Wonky Monkey besloot de Party Box Mini uit te brengen, wat dit dus eigenlijk een Party Box Mini (pause) mini review maakt.

De Party Box is een harstikke tof ding welke dagelijks door onze kleine wordt gebruikt om een beetje naar te dansen en springen. Er zit een flinke hoeveelheid geluid in, en de batterijduur is gevoelsmatig oneindig. Ik vermoed dat meer mensen hem buitenshuis zullen gebruiken omdat hij ook als een koffer te rollen is, maar voor ons is het gewoon een lekkere grote standalone speaker voor in huis. Daarin zit eigenlijk de voornaamste zwakte van de Party Box: Het is een groot en zwaar ding welk je niet zo even mee neemt op de fiets bijvoorbeeld.

De Mini Party Box moet daar verandering in brengen en het feestje in een compacter formaat doorzetten. Toch is het meer dan een kleiner broertje, want er zijn de nodige aanpassingen gemaakt die deze nieuwe variant een review(tje)-waardig product maken. Tijd dus voor een kijkje…

http://www.techtesters.eu/pic/00MENU/uitpakken.png

Ho, wacht even! Geen specs hoofdstuk? Nop. Daar doen ze bij Wonky Monkey niet aan. Productwebsites kennelijk ook niet, dit moet wel beter mannen! Net als zijn grote broer komt de Mini Party Box wel in een nette verpakking, zoals je kon zien in het plaatje boven aan. Vrij logisch gezien dit product consumenten in fysieke winkels moet overtuigen, zo zag ik een Party Box bij Paradigit toen ik onlangs in Eindhoven was, en zowel Intertoys en BCC verkopen ze.

De kleine Party Box zelf is ook een aangename verschijning. Waar de grote variant misschien nog wat ruw overkwam, is de Mini variant duidelijk een wat meer gepolijste vertoning, mogelijk ook met de grote doelgroep van dames met een ‘lifestyle producten’ koopmanie in het achterhoofd? De fysieke kwaliteit doet niet onder voor de visuele, het is een prachting ding, en maakt een keurige indruk in de hand. Kunststof elementen zijn ietwat mat en zien er goed uit, en het wit gespoten staal mag er ook zijn. De knop voorop dient uiteraard als volumeknop.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/302.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/302-2.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/303.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/304.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/305.JPG

Het handvat is voorzien van een mooi logotje, en voelt zoals je mag verwachten prima stevig om veelvuldig dit boxje te verslepen. Eronder zien we een aardige hoeveelheid knoppen. Het geluid kan flink worden aangepast naar wens, je kan eventueel een mic met draad aansluiten als je dat wilt, en je kan een USB stick of micro SD kaart aansluiten om muziek van te spelen, of om je eigen zangtalenten mee op te nemen. Ook dit ziet er allemaal prima uit, en voelt evengoed aan. Verwacht geen high-end DJ paneel, maar we hebben het dan ook over een redelijk betaalbaar product.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/306.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/307.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/308.JPG

Accessoires mogen er ook zijn. Een schouderband, een draadloze microfoon, een oplader, een 3.5-3.5mm stekker om je telefoon of mp3 speler (Bestaat dat nog?) bedraad mee aan te sluiten, en 2 AA batterijtjes van dat merk met die konijntjes. De mic van de Mini Party box is in tegenstelling tot de grotere variant niet verzwaard, dit maakt hem wat lichter in de hand, maar geeft het een wat leeg, plastic gevoel.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/309.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/310.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/311.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/00MENU/praktijk.png

In de basis is de Party Box Mini een prettig speakertje in gebruik. Niet te gek zwaar om mee te nemen, lijkt goed tegen een stootje te kunnen (Daar hebben we de mini tester voor natuulijk), fysieke knoppen om de meeste zaken naar wens aan te passen, etcetera. Hoewel er een flinke hoeveelheid knoppen op zit heb je daar als eenvoudige gebruiker weinig last van of heb je ze in elk geval niet per se nodig, en als je wel een beetje wil knutselen met de geluidsweergave kan dat gewoon. Hoewel opties zoals ‘echo’ misschien wat oppervlakkig lijken is het, zeker als je een jonge doelgroep in het achterhoofd houdt, best leuk dat het er in zit.

Wat geluidskwaliteit betreft is het geven en nemen. De grote Party Box wist duidelijk te overtuigen, maar die had wel het voordeel van een flink formaat. De kleinere afmetingen komen in dit geval vooral de bassweergave niet ten goede, zeker op hogere volumes ontbreekt de diepe ‘oomph’ van zijn grote broer en ‘de betere bluetooth speakers’. Vergeleken met bijvoorbeeld de grootste Fresh ‘n Rebel Rockbox die ik onlangs had moet ik stellen dat je voor hetzelfde bedrag ook een speaker kan kopen met een betere bass. Het mag de pret echter weinig drukken overigens, want de algehele weergave kwaliteit is verder best in orde met minimale vervormingen totdat je echt de 100 dBA voorbij gaat, vermoedelijk omdat de afmetingen van de speaker nog altijd forser zijn dan de gemiddelde bluetooth speaker. Zeker gezien de prijs van het geheel hoor je mij niet klagen. Muziek klinkt verder (dus met uitzondering van het ontbreken van echt diepe lage tonen) prettig, en ook de weergave van de microfoon is keurig.

Verder is er een FM radio toegevoegd aan de Mini variant, een welkome toevoeging voor gebruik bij een picnic, speelveldje, of camping. Zeker gezien FM-radio ook uit de mobiele telefoons lijkt te verdwijnen een mooi stukje mogelijke meerwaarde. Wel stelt het gebruik van de radio binnenshuis teleur, waarbij het veelal (te) lastig is om een goed signaal te ontvangen, al is ons huis ook voor o.a. mobiele telefonie geen pretje. Oftewel, de radio is echt voor buiten.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/401.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/402.JPG

Wel erg positief is wederom de batterijduur. De grote Party Box gebruiken wij dagelijks en laden wij slechts ééns in de paar weken op, wat op een totale speelduur van tientallen uren neer komt. De kleinere variant heeft daar uiteraard niet genoeg ruimte voor, maar de geclaimde batterijduur van 5-7 uur (Gebaseerd op de pagina’s van o.a. Intertoys) gingen wij steevast voorbij, waarbij de box op dit moment op een kleine 9 zit met nog enige adem over na het afspelen van muziek via bluetooth op een prettig volume in de achtergrond (lees: kleine kan springen, maar ik kan mijzelf nog horen denken). Ook hier moet een lekker avondje stevig ‘meezingen’, of een dagje in de zon met wat achtergrondmuziek, dus geen uitdaging zijn. Een hoger volume zal de batterij sneller doen afnemen, je kan de speelduur echter nog wat verlengen door de meegeleverde 3.5mm kabel te gebruiken; bluetooth gebruikt iets meer energie.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/501.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/502.JPG

http://www.techtesters.eu/pic/00MENU/conclusie.png

De Wonky Monky Party Box Mini is, net als zijn grote broer, gewoon een heel leuk stuk speelgoed. Het is geen hifi, het is niet de ontdekking van 2015, maar hij is wel leuk, hip, etcetera. Lekker draagbaar, genoeg volume voor de meeste applicaties, lekker opvallend en toch ook praktisch met o.a. een bluetooth connectie, een bekabelde optie, of de mogelijkheid muziek af te spelen van een micro SD kaartje of USB stick. Echt heel klein is hij natuurlijk nog niet, maar handzaam genoeg voor in een tas, rugzak, of mee op de fiets.

De geluidsweergave is voor het bedrag in orde, al valt de bass wel wat tegen vergeleken met een pure bluetooth speaker van dit formaat/bedrag. Zoek je een diepe bass, kijk dan verder, zeker de grotere Party Box doet het wat dat betreft veel beter, mits je bereidt bent wat meer te betalen en geen problemen hebt met een groter maatje. Zoek je een lekker geluidje in handzame vorm voor bij je middagje op het strand, of bijvoorbeeld voor de kids om een beetje mee te bleren zonder dat ze je van je glaasje wijn en gezelschap houden, dan doe je hier echt niet verkeerd aan. Als je niets om de totale featureset geeft dan kan je voor hetzelfde bedrag een bluetooth speaker zonder fratsen overwegen, maar juist de radio functie (zolang je deze niet binnenshuis wilt gebruiken), het handsvat / de draagband , en natuurlijk de karaoke / microfoon functie maken het totaalplaatje juist zo gezellig en het product natuurlijk grotendeels uniek.

Gezien wat je krijgt vind ik de prijs, net als bij de grote Party Box, ook totaal zeker niet verkeerd. Natuurlijk is het een druk stukje van de markt met tegenwoordig tig ‘draadloze speakers’ in elke prijsklasse en vorm, maar de Wonky Monkey Party boxen hebben m.i. genoeg leuke en unieke features en een aantrekkelijk voorkomen om lekker mee te vechten voor de aandacht van de doelgroep. Oftewel, paar puntjes om over na te denken zoals het FM radio ontvangst en de bass, maar uiteindelijk vooral erg leuk met een redelijk prijskaartje, en genoeg inhoud om voor een flinke dosis ‘fun’ te zorgen.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/901.JPG

Na de Computex 2015 blog reeks is het wel weer tijd dat ik wat food pics erbij plak. Dit keer in de vorm van een lekker visje. Eigenlijk kan je de meeste vissoorten gebruiken, maar een stuk met de huid er nog op houdt wel onze voorkeur. Even in de pan, vervolgens de oven in op een bedje van aubergine en tomaat.

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/951.JPG

http://www.techtesters.eu/foritain/blog/0052/952.JPG