Gamescom 2016 - Logitech

Door Foritain op woensdag 14 september 2016 19:54 - Reacties (1)
Categorie: Gamescom 2016, Views: 1.870

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/001.png

Logitech is op gebied van randapparatuur de dominante naam, en niet met de kleinste marge. Dat beeld zie je op Gamescom ook aardig terugkomen met Logitech gear op elke tweede stand waar je tegenaan loopt tot het punt dat je gaat denken dat het een soort “Logitech vs The Rest” is. Je kan je kont bijna niet keren of je ziet wel ‘iets’ Logitech. Wellicht daarom dat hun eigen Gamescom presence eigenlijk best bescheiden blijft, al kan je ook op hun eigen stand natuurlijk met al hun recente speelgoed spelen. Praktisch elke headset, toetsenbord of muis kwamen we wel tegen, maar met de mega VR aandacht waren het vooral de G29 en de G920 stuurtjes die overal en nergens stonden uitgestald, al dan niet met de stoelen van PlaySeat waar Logitech een actief partnership mee lijkt te hebben (zitten wel lekker overigens, zeker als je tig uur per dag al op de voet bent).

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0077/501.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0077/502.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0077/503.jpg

Een andere factor voor wat een relatief rustige Logitech-Gamescom leek zou kunnen zijn dat er in de dagen voor Gamescom, en op Gamescom zelf, niet heel veel extreems aangekondigd werd. De G900 was al eventjes uit (maar blijft natuurlijk wel terecht het paradepaardje van Logitech), de G410 Atlas Spectrum stond uitgestald maar is ook niet echt heel nieuw meer (nog wel actueel natuurlijk).

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0077/505.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0077/504.jpg

De twee nieuwe producten die ze aankondigden waren daarbij ook best bescheiden. De eerste, de G910 Orion Spectrum, is stiekem een update van de G910 Orion Spark. Een update klinkt wellicht wat oneerbiedig, want hij is inhoudelijk wel redelijk anders: terug naar typisch gevormde keycaps na het uitstapje naar wat aparte inkepingen op de G10, en niet onbelangrijk: de asymmetrische hippe polssteun maakt plaats voor een strakker, symmetrisch model. Als redelijke traditioneel ingestelde gamer en liefhebber een positieve stap.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0077/506.jpg

De tweede aankondiging een product dat niet direct heel erg in het zicht springt, althans visueel: Ze komen met de Logitech G “Pro” gaming muis. Een bescheiden uiterlijk weliswaar, maar intern een muis om u tegen te zeggen: Dezelfde PMW3366 sensor uit de G900 en G502 (kort door de bocht modus: beste sensor van dit moment) en 20 mil click Omrons met het spring-tensioning systeem uit de G303. Verder is hij vooral opvallend licht met slechts 83 gram. Een muis met de papieren om de ultieme e-sports gaming muis te worden in elk geval, iets wat we spoedig gaan ervaren gezien deze muis hier klaar ligt voor een foto sessie.

“Twee aankondigingen niet een beetje karig voor een artikeltje?” Eens, maar met een riedel pressreleases in de dagen –na- Gamescom kon ik het toch niet laten even eea te delen en Logitech mee te nemen in ons Gamescom lijstje. Onder de naam “Prodigy” gaat Logitech een aantal producten uitbrengen in de middenklasse, waaronder de G231 Prodigy headset in het 60 euro segment, en het G213 Prodigy RGB toetsenbord voor zij die wel RGB (en een polssteun, w00t) willen maar niet op zoek zijn naar een mechanisch bord. Als muizen-geek kijk ik zelf vooral uit naar de G403 en G403 wireless, die net als de “Pro” en de G900 de PMW3366 sensor gebruiken (en de 20m click Omrons, woop), maar nog interessanter: ze lijken op het eerste gezicht wat vorm betreft heel erg op de klassiekers van vroeger zoals de MX510 en consorten, muizen waar menig geek toch goede herinneringen aan zal hebben en dat terwijl we Logitech met hun gaming line-up de laatste jaren vooral wat meer futuristisch ogende muizen hebben zien maken. Benieuwd hoe ze gaan presteren? Nog even geduld, maar reviews komen er aan.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0077/508.jpg

Logitech is natuurlijk meer dan gaming gear, dus voor de niet-gamers die benieuwd zijn naar o.a. de aangekondigde ‘silent’ muizen reeks of de M720 triatlon om drie apparaten te bedienen, ook geen paniek, want ook die zitten al in de planning zoals je kan zien.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0077/509.jpg

Terug naar Gamescom nog even, voordat ik helemaal doordraaf in mijn muizen-manie, en naar het product waar ik stiekem toch het warmste van werd: een witte G933 headset. Zoals je in de review van de zwarte G933 (ik plak straks wat linkjes onderaan) kan lezen een indrukwekkende headset voor gaming en film, maar heel stiekem toch een klein beetje jaloers op het feit dat er nu een witte is.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0077/510.jpg

Relevante review-linkjes:
productreview: Logitech G933 review door Foritain
productreview: Logitech G29 Driving Force review door Foritain
productreview: Logitech G900 Chaos Spectrum review door Foritain

Komende updates highlighten we nog wat dingen die we erg interessant vinden. Check ook de updates van onze beste man Kiswum die er op de zaterdag was met de Tweakers express.

Overzicht Gamescom 2016 Blogs:
- Pre-Gamescom
- Gamescom 2016 Part Deux
- CaseKing
- AOC
- Logitech
- Cooler Master
- Hellion
- Extra Fotos

Meer foto's van Gamescom, review teasers, random stuff en andere hardware op onze Instagram.

"Kiswum does Koln" Blog overzicht:
- De beursvloer
- De Tweakers Express
- Hot dudes and more

Gamescom 2016 - AOC

Door Foritain op dinsdag 6 september 2016 12:00 - Reacties (5)
Categorie: Gamescom 2016, Views: 1.820

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/001.png

AOC was een opvallende aanwezige op Gamescom. Niet zozeer dat het opvallend is dat AOC er was, maar meer wat betreft de omvang van hun aanwezigheid. Hoewel een relatief rustig en bescheiden geschiedenis wat game monitoren betreft zijn ze de laatste weken hard aan het knallen met hun nieuwe AGON line-up van gaming monitoren. Één van de eerste hebben wij inmiddels ook al gereviewd, en dat ding maakte op veel vlakken aardig indruk. Andere standhouders op Gamescom dachten er kennelijk ook zo over, want hoewel AOC zelf een bescheiden (doch nette) stand had met uiteraard de nieuwe line-up, stonden er ruim 600 AOC AGON monitoren op Gamescom dit jaar (Volgens hen, ik heb ze niet geteld ;) ). Ik heb een flauw vermoeden dat de opvallende zwart/zilver/rode kleurstelling daar een steentje aan bijdroeg.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0076/401.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0076/400.jpg
Dit beeld kwam je dus tig keer tegen op GC.

Nu is het allemaal erg interessant dat ze met gaming schermen komen, veelal met bekende getallen (27”/1440p/144Hz), en soms met opvallendere getallen (240Hz!?), maar die zullen jullie de komende tijd vermoedelijk genoeg voorbij zien komen, en voor deze blog vind ik het dan interessanter om wat meer in te gaan wat er achter de schermen te zien was. AOC is een meer recente toevoeging aan ons review porfolio, maar ze waren zo vriendelijk ons uit te nodigen voor “ein privat-party” (Ik weet het, bij dergelijke aanbiedingen in Duitsland moet je soms voorzichtig zijn, maar bij AOC zit je wel safe).

Niet alleen konden we daar in alle rust aanhoren welke modellen er allemaal naar de markt komen en enkele aankomende modellen aan de tand voelen, press-releases zullen asap volgen vermoed ik, maar vooral de hands-on ervaring met hun aankomende VR headset was erg interessant. Nadat je al helemaal met overladen wordt met allerlei VR ervaringen op Gamescom is het natuurlijk niet eenvoudig voor een fabrikant om met een product-in-wording de gevestigde orde even te overtreffen, maar het feit dat de aanwezige AOC VR bril grotendeels als een ‘af’ product aan voelde, gecombineerd met de aangekondigde prijsstellen van 399 euro, bleef lang in het geheugen hangen. Daarmee zouden ze een interessant alternatief naar de markt kunnen brengen voor ca de helft van de kosten van een HTC Vive of een Oculus Rift, of eigenlijk rond het bedrag wat Oculus ooit als richtprijs aanhield maar uiteindelijk ver bij verwijderd bleef. Als panelen fabrikant is er uiteraard weinig verrassend dat er wat beeldkwaliteit weinig op te merken viel, niet opvallend anders dan die grote bekenden, dus het beloofd veel goeds. Verder is het een beetje zoeken naar de grote innovatie, die toch vooral in de prijs lijkt te zitten. Op zich niets mis mee natuurlijk. De game die we speelden, Gunjack (uit mn hoofd), is trouwens net een moderne space invaders, erg vermakelijk :D

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0076/402.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0076/403.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0076/404.jpg

De quote van Oculus oprichter Palmer Lucky: “VR will become something everyone wants before something everyone can afford” zou wellicht in Q4 van dit jaar, nog een jaar nadat hij die uitspraak deed, op deze manier voor een groot deel komen te vervallen. Goedkopere VR alternatieven zijn er natuurlijk al wel, maar de game ervaring die de meer serieuze gamers willen: Steam VR games ondersteuning (waar AOC zich dus op richt), ligt dan hopelijk binnen handbereik van een veel grotere groep dan momenteel het geval is. Ook de opmerking van AMD betreffende hun RX 480 ‘affordable VR’ oplossing die wat scheef voelde zonder ‘affordable’ VR bril op de markt, lijkt zo langzaam, of eigenlijk juist best snel, realiteit te worden. Normaliter probeer ik mijzelf op gebied van hardware en games niet te laten hypen, maar dat ik stiekem al een beetje denk aan wat ik wellicht onder de kerstboom zou willen dit jaar kan ik niet verbergen.

Een groot nadeel aan VR headsets is echter dat je er 9/10 keer als een malloot uit ziet. We hadden geen enkele 'elegante' VR-in-use pic van voren, dus daar gaan we nog even aan werken.
https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0076/405.jpg

Komende updates highlighten we nog wat dingen die we erg interessant vinden. Check ook de updates van onze beste man Kiswum die er op de zaterdag was met de Tweakers express. Onze review van het eerste AOC AGON scherm dat op de markt is verschenen, de AG271QX (27”/1440p/144Hz/Freesync) is inmiddels hier te vinden: productreview: AOC AG271QX Zwart, Rood review door Foritain

En nog wat warmmakertjes
https://www.techtesters.eu/pic/AOCAG271QX/x1t.JPGhttps://www.techtesters.eu/pic/AOCAG271QX/x2t.JPGhttps://www.techtesters.eu/pic/AOCAG271QX/x3t.JPGhttps://www.techtesters.eu/pic/AOCAG271QX/x4t.JPG


Overzicht Gamescom 2016 Blogs:
- Pre-Gamescom
- Gamescom 2016 Part Deux
- CaseKing
- AOC
- Cooler Master
- Logitech
- Hellion
- Extra Fotos
(Lijst nog niet definitief)

Meer foto's van Gamescom, review teasers, random stuff en andere hardware op onze Instagram.

"Kiswum does Koln" Blog overzicht:
- De beursvloer
- De Tweakers Express
- Hot dudes and more

Gamescom 2016 part deux

Door Foritain op vrijdag 26 augustus 2016 11:44 - Reacties (12)
Categorie: Gamescom 2016, Views: 2.388

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/001.png

Gamescom is inmiddels weer voorbij, dus tijd om de foto’s op een rij te zetten en een beetje te lummelen over wat we dit jaar zijn tegen gekomen. We doen dat weer in een aantal behapbare blogjes, niet zoals bij Computex vorig jaar in tientallen, maar een handje vol. Een aantal hardware gerelateerd, één specifieke game die wij tegen kwamen en de aandacht trok (en laten we eerlijk zijn, alle grote games hebben al tig keer in de spotlight gestaan bij elke game/tech website), en als afsluiting nog een foto overzicht.

Twee jaar geleden stapten wij, mijn vrouw en ik, met veel plezier in de Tweakers Express (als je nog nooit bent gegaan, doen!), maar net als vorig jaar was het ook dit jaar een uitdaging om de afspraken en huis/babysitter af te stemmen rond die ene specifieke dag, en stapten wi dusj op de woensdag ochtend vroeg in de auto om op tijd in Keulen aan te komen. Iets te vroeg kennelijk, want de combinatie autobahn (Vroom :D) en een rustige tijd van het jaar bracht ons ruim een uur voor opening op de perfecte parkeerplek voor de deur. En ja, het feit dat woensdag de besloten business/press day is helpt zeker een handje, want dan kan je in alle rust van je kopje koffie genieten alvorens je de opvallend rustige hallen door wandelt. Tenminste als je net als wij daar vooral voor het handje vol hardware fabrikanten komt, en niet als doelstelling hebt –alle- games te testen; in de business area liepen de game reporters veelal nog op hoog tempo van A naar B. En ja, we zitten als ‘nieuwelingen’ soms nog wel een beetje te glimlachen om het ‘press’ label.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/100.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/101.jpg

In de consumenten-zone is het op de eerste dag dan ook vooral een overzicht van lege hallen, consoles of computers die direct te gebruiken zijn.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/102.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/103.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/104.jpg
Een leeg bankstel, in dit geval bij ROCCAT, zal je op de andere dagen niet aantreffen :D

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/105.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/106.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/107.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/108.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/109.jpg

En zoals we de afgelopen jaren hebben gezien: praktisch overal een VR feestje. Batman VR, Motorcycle VR, Rockclimbing VR, Freefall VR, al dan niet ondersteund met Playseats of andere aparte constructies, het houdt niet op. Een rustige speelsessie met Eve Valkyrie (Eve rules) was wel een herinnering hoe ver VR in de laatste jaren is gekomen, want de retail Oculus rift bevalt toch echt prima. Ook vrouwlief is inmiddels overtuigd dat er maar VR in huis moet komen, al ging het Eve’en haar wat beter af dan het F1 Racen. Stereotypes yey! :D In ander nieuws: grote knarren passen ook alle VR headsets!

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/111.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/112.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/113.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/114.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/115.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/116.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/117.jpg
In het midden zie we daar onze vriend Tenzin, je weet wel van FAT en die kick-ass casemods

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/118.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/102.png
We kregen ook de kans om alvast met de aankomende (Q4 2016) AOC VR headset te spelen. Die moet voor 399 euro de VR markt meer toegankelijk maken. Meer daarover in de volgende update!

Wel apart was de Syfy VR stand. Het lijkt wel alsof zij de ‘Urinal VR’ experience aanboden zo. Lijken mij toch wat praktische implicaties aan te zitten.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/119.jpg


Wat minder bevalt als die-hard PC gamers is het feit dat veel AAA titles enkel op console te spelen zijn, en niet op toetsenbord en muis. Titanfall 2 demo’tje? Super tof, ware het niet dat wij dus geen hond konden raken met die … *insert profanities here* . “Moet je maar meer oefenen!” nee, dat moet ik niet, in plaats daarvan een #pcmasterrace shirtje opgepikt, heel boos mijn vuist naar de stand gezwaaid, en ik zie het wel weer wanneer die game naar de PC komt.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/120.jpg
Grote lach, dus duidelijk pre-console game sessie :D

Sowieso kan je daar nooit lang boos blijven, want Gamescom = Duitsland en Duitsland = Bier. En als je om 4 uur opstaat dan is 10-11 uur in de ochtend best wel een goed excuus om happy hour in te lassen.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/121.jpg

Je komt vooral ook veel leuke mensen tegen. Veel gezellige mensen, vooral veel game/tech-enthousiaste mensen, maar af en toe ook wat vreemde figuren. Zo kwamen wij deze man ongeveer elk uur tegen. Geen idee wie het is, maar hij was wel gezellig. Hij had ook een interessant half uur lang betoog waarom de zogeheten moderne 'man bun' een acceptabele hairdo is.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/XXX.jpg
:>

Time flies when you’re having fun, en times flies extra snel op Gamescom. Ondanks onze pre 9am entry was de dag voorbij voordat we het door hadden. Een restaurantje en een super relaxte hotelkamer later zaten we aan ons ontbijt met 20 soorten ham, 20 soorten kaas, tig soorten broodjes en sapjes en een degelijke kop koffie (iets anders dan het gebruikelijke bruine water in kannen dat ze daar soms drinken). Veel heb je niet nodig, maar een beetje keuze is wel zo fijn. Vervolgens natuurlijk weer terug de hallen in om te concluderen dat voor het echte Gamescom gevoel de mensen toch onmisbaar zijn. Van knappe cosplay naar echt de meest absurde constructies …

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/123.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/125.jpg
Wifey for scale

… tot dan weer wat .. uh.. minder professionele outfits.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/126.jpg

Ach, ieder z’n ding, en laat iedereen vooral lekker doen wat ze leuk vinden. Of ik het aan zou raden in een complete outfit in een mega drukke hal te gaan lopen? Mwah, dit jaar was het met 25 graden buiten redelijk, vorig jaar was het 40 graden en gewoon nergens te harden. Uiteraard wel mega rijen voor de populairste zaken (veelal VR, of de grootste titels), maar op de consumenten dagen komen ook de andere delen van Gamescom echt tot leven, zoals de super gezellige ‘family’ area, waar je ook veel retro gaming terug vindt. Aan één kant zie ik jonge kinderen de games spelen waar ik mee op groeide (Off Road multiplayer!), en aan de andere kant mannen met grijs haar (of zonder haar) in pakken. Noem mij gerust sentimenteel, maar als iemand die het grootste deel van zijn leven aan tech en gaming te danken heeft doet het goed om zo veel verschillende mensen te zien genieten van ze games. Verder daar natuurlijk veel relaxen.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/130.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/131.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/132.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/133.jpg

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/134.jpg

We kwamen daar ook de officieel koelste kikker van Gamescom tegen: Zonnebil en een gitaartje, en chillen maar.

https://www.techtesters.eu/foritain/blog/0074/135.jpg

Hoewel het plan was na een ochtendje de stad in te trekken was het 20:00 voordat we het door hadden, en was het weer tijd om naar huis te gaan. Weinig stad dus deze keer, maar dat doen we volgend jaar wel (riiiight? ;) ). Ik kan niets anders zeggen dan dat Gamescom voor het derde jaar op rij gewoon weer super gezellig was, dus aan onze vrienden en contacten daar: thanks! Organisatie daar is ook echt prima verlopen, geen vanzelfsprekendheid met die hoeveelheid mensen en de broodnodige extra beveiligingen, en eigenlijk het enige wat een beetje tegen viel was het eten binnen de hallen zelf (kwaliteit dan, prijzen zijn best ok) en het feit dat er minder booth babes waren dan ooit (in de CaseKing update gelukkig nog wel iets van billen te zien). Maar goed, beide zijn te overleven.

Komende updates highlighten we nog wat dingen die we erg interessant vinden, inclusief een groter foto overzicht met van alles en nogwat waarvan ik geen idee heb hoe ik het aan elkaar moet lullen. Check ook de updates van onze beste man Kiswum die er op de zaterdag was met de Tweakers express.

Overzicht Gamescom 2016 Blogs:
Pre-Gamescom
Gamescom 2016 Part Deux
AOC
Cooler Master
CaseKing
Logitech
Hellion
Extra Fotos
(Lijst nog niet definitief)

Meer foto's van Gamescom en andere hardware op onze Instagram.

"Kiswum does Koln" Blog overzicht:
- De beursvloer
- De Tweakers Express
- Hot dudes and more

Gamescom 2016! :D

Door Foritain op dinsdag 16 augustus 2016 13:34 - Reacties (10)
Categorie: Gamescom 2016, Views: 3.289Howdy Twerkers,

Net als vorige jaren gaan de dame en ik natuurlijk weer naar Gamecom. Als gamer, maar vooral ook als hardware-nuts is dat toch een moment waar je veel kan zien. Deze keer helaas niet met de Tweakers Express (aanrader overigens, erg gezellig) vanwege de beperkte tijd netto tijd die je op de beursvloer hebt en het feit dat we ook een flinke riedel afspraken hebben daar. Vorig jaar na Gamescom en Computex hebben we een serie blogs gemaakt waar we leuke feedback op kregen, maar toch vroegen wij ons af of het niet beter, en vooral sneller kan. We gaan dan wel op eigen houtje en omdat we het gewoon leuk vinden, maar we doen het stiekem toch ook voor een groot deel voor onze fellow-Tweakers, dus jullie mening is belangrijk! :D

Nadeel van blogs is dat je tijd moet hebben om te schrijven en formatten, en tegen die tijd dat dat online staat Gamescom al praktisch voorbij is en alles al 3x gezien is. En nee, een feestje in de avonduren gaan we niet opgeven voor een paar uurtjes laptop zitten, het blijft een hobby eh ;) Onze vraag is dan ook: Zouden jullie meer ‘live’ updates leuk vinden, uiteraard vooral veel foto’s, en zo ja, hoe / waar / waarvan? Op Instagram? Twitter? Of moet ik ook maar eens aan Snapchat of Instagram-stories of zoiets hips moeten geloven? Vind je hardware leuk? Game ervaringen? Cosplay? Selfies (lol)? Andere suggesties zijn evengoed welkom!

Het idee is natuurlijk wel dat het lekker vlot en on-the fly kan ;)

Hier zijn in elk geval onze Instagram en Twitter linkjes waar sowieso wat op zal verschijnen, en hier de Gamescom / Computex overzichten van vorig jaar. Vergeten dat Gamescom voor de deur staat? Op het V&A forum staan meen ik nog wat tickets van mensen die onverwacht niet kunnen gaan. Maar kom maar op met suggesties :D